València

El papa defensa la família i visita l'estació de Jesús en la seva primera visita a València

Benet XVI ja és a València. El papa ha aterrat a l'aeroport de Manises, on ha estat rebut per centenars de fidels en una petita mostra del que seran les seves 26 hores a la ciutat. A la ciutat l'esperen un milió de pelegrins arribats de tot el món per assistir a la missa que oficiarà diumenge. Benet XVI ha estat rebut per la família reial i ha començat el seu circuit per la ciutat, que l'ha portat a l'estació de Jesús, on ha tingut un emotiu record per a les víctimes de l'accident de metro, i a la catedral de València per resar l'àngelus.

Actualitzat

Les campanes de València han repicat cap al migdia. Ha estat el senyal inequívoc que el papa Benet XVI havia arribat a la ciutat. Benet XVI baixava per l'escala de l'avió a l'aeroport de Manises, on ha estat rebut pels reis d'Espanya. Allà mateix les primeres paraules del papa han anat adreçades, com no podia ser d'una altra manera, a les famílies. Benet XVI ha destacat en el seu discurs, acabat d'arribar a l'aeroport, el caràcter "insubstituïble" que té per a l'Església "la família fundada en el matrimoni". En aquestes primeres paraules a València el papa també s'ha referit a la tragèdia dels 42 morts pel descarrilament del metro. Benet XVI ha volgut donar consol al dolor de "les famílies que ploren pels seus sers estimats".

De l'aeroport, Benet XVI ha viatjat amb papamòbil fins al centre de la ciutat, un trajecte de cinc quilòmetres on milers de persones li han donat la benvinguda. La primera aturada ha estat a l'estació de Jesús, l'escenari del tràgic accident d'aquesta setmana. Allà s'ha reunit amb els prínceps d'Astúries. El papa ha resat pels 42 morts i ha ofert una corona de flors blanques davant de l'entrada del metro. Poc després, a la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, el pontífex s'ha reunit a l'oració dels familiars de les víctimes de l'accident, a qui ha mostrat el seu consol i el seu suport.

El papa també s'ha reunit amb els bisbes, als quals ha adreçat un missatge a la capella del Sant Calze de la catedral. Benet XVI ha criticat l'ateisme, ja que per ell, "prescindir de Déu o actuar com si no existís soscava la veritat de l'home i hipoteca el futur de la cultura i de la societat". En aquest missatge, el papa ha assegurat que segueix amb interès els esdeveniments de l'Església d'Espanya.

A primera hora de la tarda Benet XVI ha estat rebut al Palau de la Generalitat pels reis d'Espanya. A aquesta visita de cortesia que fa el papa al cap de l'Estat s'hi han sumat la família reial al complet: els prínceps d'Astúries, els ducs de Lugo i els de Palma, la infanta Margarita amb el seu marit, Carlos Zurita, la infanta Pilar i l'infant Carles amb la seva dona, Anna de França.

Després de tant de protocol, el papa ha preferit tornar a peu al Palau de l'Arquebisbe, cosa que ha trencat el pla previst. El programa oficial de la visita anunciava que el pontífex tornaria amb cotxe cobert, però Benet XVI ha decidit acostar-se a peu als peregrins que estaven a la plaça de la Verge. Aquest canvi ha permès al papa rebre les mostres d'afecte dels fidels i saludar els creients que s'han acostat a la ciutat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut