Brasil

El Papa critica la Teologia de l'Alliberament en l'última jornada de la visita al Brasil

El papa Benet XVI ha demanat a l'església sud-americana que eviti els compromisos polítics i que treballi pels pobres exclusivament a través del missatge de l'Evangeli. D'aquesta manera, el papa ha criticat la Teologia de l'Alliberament, l'anomenada Església dels Pobres, i que està molt estesa a l'Amèrica Llatina. L'última missa que ha oficiat el Papa al Brasil, davant d'unes 200.000 persones, ha estat al santuari brasiler d'Aparecida, on ha començat la V Conferència de l'Episcopat Llatinoamericà i del Carib. Aquest ha estat el primer viatge de Benet XVI a territori no europeu des que és pontífex.

Actualitzat

Benet XVI ha acabat la seva visita al Brasil. Cinc dies d'intenses trobades amb bisbes llatinoamericans i amb joves que l'han rebut amb calidesa. L'objectiu del viatge era inaugurar la cinquena Conferència General de l'Episcopat Llatinoamericà i del Carib. I així ho ha fet. Amb un discurs davant dels bisbes, el pontífex els ha incitat a continuar amb la seva tasca evangelitzadora.

Els fidels que han assistit a la missa dominical de Joseph Ratzinger en el seu últim dia de visita al Brasil han recordat amb cartells persones destacades per la seva lluita en defensa dels drets humans i els indígenes a l'Amèrica Llatina. Entre aquests cartells, sobresortia la imatge del qui va ser arquebisbe de San Salvador, Óscar Romero, assassinat durant la guerra civil.

El sacerdot salvadoreny Rutilio Grande, la monja nord-americana Dorothy Stang i l'ambientalista brasiler Chico Mendes, tots ells assassinats, també han estat presents en la cerimònia. S'ha recordat també el bisbe Hélder Câmara, conegut com "l'arquebisbe dels pobres", que va morir de mort natural el 1999.

Aquesta missa dominical ha estat un dels últims compromisos del sant pare en el seu viatge pastoral de cinc dies al Brasil, durant el qual s'ha reunit amb el president Luiz Inácio "Lula" da Silva, ha canonitzat el beat Galvão i ha inaugurat la Conferència de l'Episcopat Llatinoamericà i del Carib.

Durant aquest viatge de cinc dies, Benet XVI també ha mostrat la seva orientació conservadora als 120 milions de catòlics que hi ha al Brasil. En una trobada davant de 40.000 joves a São Paulo va defensar la castedat abans del matrimoni i va condemnar l'avortament.

Una condemna que Joseph Ratzinger va evitar repetir davant del president brasiler en una reunió oficial. I és que Lula da Silva, tot i declarar-se catòlic, ha manifestat en alguna ocasió que l'avortament no és una qüestió de moral, sinó de salut pública.

En aquest primer viatge fora de territori europeu, Benet XVI també ha mostrat la seva cara més humana visitant els pacients d'un centre de rehabilitació de drogodependents i alcohòlics.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut