Washington

El Papa crida a la reconciliació amb l'Església després dels escàndols de pederàstia

En una nova mostra de poder de convocatòria, Benet XVI ha omplert aquesta tarda el National Stadium de beisbol de Washington per dir-hi missa davant d'unes 45.000 persones. Si a l'avió que va dur als Estats Units el Papa va declarar-se avergonyit pels casos de pederàstia entre els capellans, avui el pontífex ha demanat als fidels que es reconciliïn amb l'Església, ha reconegut que l'escàndol ha provocat "un dolor indescriptible" a les víctimes i ha demanat als fidels que les ajudin. Joseph Ratzinger també ha demanat als catòlics que estimin els seus pastors.

Actualitzat
El Papa ha convidat els fidels a "promoure la recuperació i la reconciliació per ajudar aquells que han patit danys" i també els ha demanat que "estimin els seus sacerdots i els refermin en l'excel·lent treball que fan". Benet XVI ha admès que "cap paraula meva podrà descriure el dolor i el dany que ha provocat l'abús", i ha afegit que "ja s'han fet grans esforços per protegir els nens, cosa que ha de continuar".

Davant un públic de procedència diversa, el Papa ha lamentat "les injustícies que van patir les poblacions americanes nadiues" i el dolor "dels que van venir de l'Àfrica per ser esclaus".

L'estadi on ha tingut lloc la missa és el més modern dels Estats Units. Es va inaugurar a finals de març i per l'esdeveniment s'hi ha instal·lat un altar amb aires futuristes. El pontífex ha donat la volta al recinte amb el "papamòbil" per saludar els fidels, que han hagut de passar per controls estrictes abans d'accedir al recinte.

El Papa té previst celebrar una altra missa a l'aire lliure diumenge, el darrer dia del seu viatge, al migdia. En aquesta ocasió, serà a l'estadi dels Yankees, on es calcula que aniran 60.000 persones.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut