Roma

El Papa accepta la dimissió d'un altre bisbe irlandès per l'escàndol dels abusos de menors

El papa Benet XVI ha acceptat la dimissió d'un altre bisbe per l'escàndol dels abusos sexuals a menors a Irlanda. Es tracta de John Magee, de la diòcesi de Cloyne, al sud del país, que ha estat acusat de mala gestió davant de les denúncies per pederàstia. Magee, que va ser secretari personal dels papes Pau VI, Joan Pau I i Joan Pau II, ha demanat "perdó, sincerament" a totes les víctimes dels abusos. Aquesta és la segona dimissió que Joseph Ratzinger accepta per l'escàndol destapat ara fa un any. Des d'aleshores han presentat la renúncia cinc bisbes irlandesos, però el Papa només n'ha acceptat la dimissió de dos, la del mateix Magee i la del bisbe de Limerick, Donald Brendan Murray.

Actualitzat
John Magee va ser nomenat bisbe de Cloyne el 1987, per Joan Pau II. El bisbe va fer anunciar la intenció de dimitir en fer-se públic un informe de la Mesa Nacional per a la Protecció dels Menors a l'Església Catòlica a Irlanda (NBSC) que l'acusava de no haver adoptat les mesures necessàries contra, com a mínim, dos capellans pederastes.

Ara, un any després, el Papa n'ha acceptat la dimissió. Magge ha afirmat que assumeix "tota la responsabilitat" dels errors comesos i ha demanat perdó "a tots aquells als quals he fallat d'alguna manera o als quals he fet patir per alguna omissió".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut