Taüll

El pantocràtor torna virtualment a Sant Climent de Taüll

Un sofisticat sistema d'il·luminació permetrà veure a partir d'ara una rèplica del pantocràtor a l'església de Sant Climent de Taüll. L'any 1920, els frescos originals van ser portats a Barcelona, on estan exposats al MNAC.

RedaccióActualitzat
Les pintures originals del pantocràtor de Taüll es podran tornar a veure a l'església de Sant Climent, a la Vall de Boí. El que ho farà possible serà una projecció virtual.

Les pintures de l'absis van ser arrencades del seu lloc original el 1920 i van ser traslladades al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) per a la seva conservació i exposició. En el seu lloc es va pintar una rèplica que la setmana que ve començaran a retirar. Aquestes pintures, realitzades per Ramon Millet els anys 60, encara no tenen ubicació. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, només ha indicat que "potser es quedaran a l'entorn de Boí".

La reproducció audiovisual es començarà a fer a partir de l'estiu i es recrearan les pintures originals sobre el mateix absis que les va acollir, el que es coneix com a "mapping".

De moment, s'ha presentat el projecte de restauració i conservació d'aquestes pintures, que té un cost de 390.000 euros.
Anar al contingut