L'embassament s'ha beneficiat de les últimes pluges (ACN/Jordi Borràs)

El pantà de Sau, a vista de dron: les imatges que mostren la crescuda del nivell de l'aigua

L'embassament és al 45,7% de la capacitat i ara l'església de Sant Romà de Sau és inaccessible a peu

Redacció/ACNActualitzat

El pantà de Sau s'ha beneficiat de les pluges les darreres setmanes i és al 45,7% de capacitat, una xifra que res té a veure amb el 4,7% de fa quatre mesos.

La crescuda del nivell de l'aigua és ben visible i així es pot veure en les imatges que s'han capturat a vista de dron, que mostren la crescuda del nivell de l'aigua.

Les cingleres que envolten el pantà de Sau reflectides a l'aigua (ACN/Jordi Borràs )

Fins fa poc l'església de Sant Romà de Sau es podia visitar a peu i s'ha convertit en un dels símbols de la sequera. Ara, és inaccessible per terra i pràcticament només en sobresurt el campanar de l'aigua. 

La presa del pantà de Sau (ACN/Jordi Borràs )

Des d'aquest cap de setmana cal fer una reserva prèvia per accedir a l'embassament. La regulació es fa en arribar al pàrquing del pantà, on hi ha una vuitantena de places per aparcar. 

L'embarcador de la zona recreativa, que al gener estava completament sec (ACN/Jordi Borràs )
Imatge zenital del marge del pantà de Sau (ACN/Jordi Borràs )

Les precipitacions de les darreres setmanes fan que les reserves al pantà de Sau millorin: ara se situen al voltant dels 75,53 hectòmetres cúbics d'aigua (de 165,26 possibles); res a veure amb els 7,83 de principis d'any. 

L'església de Sant Romà de Sau, envoltada d'aigua (ACN/Jordi Borràs)

De fet, precisament, el Govern va decidir dimarts passat que el sistema Ter-Llobregat passés de fase d'excepcionalitat per sequera a alerta, en què es permet el consum de 250 litres per habitant i dia.

 

 

ARXIVAT A:
SequeraCrisi climàtica
Anar al contingut