Façana del Palau de la Música Catalana de Barcelona
Façana del Palau de la Música Catalana de Barcelona
Barcelona

El Palau de la Música afirma que no està legitimat per acusar CDC

La fundació que gestiona la institució justifica que el seu advocat no hagi canviat de criteri en la presentació de les conclusions en el judici del cas Palau

RedaccióActualitzat

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana afirma que la seva posició està centrada en un sol objectiu: "Aconseguir el màxim rescabalament possible per a la institució." Ho ha dit en un comunicat fet públic aquest dimecres al vespre, en què asseguren que no estan legitimats per acusar penalment Convergència Democràtica de Catalunya o l'empresa Ferrovial en el judici pel cas Palau.

Han valorat tres informes jurídics

Ho argumenten després de la valoració de dos informes jurídics que ha encarregat la Fundació i l'Associació Orfeó Català, un a la consultora PwC i l'altre a "un professional independent" del qual no han facilitat el nom.

Aquests informes tenien l'objectiu d'"estudiar les diferents possibilitats que tenien les entitats en aquest moment processal." També afirmen que han valorat l'informe que va encarregar l'Ajuntament de Barcelona en el mateix sentit.

"El Palau no està perjudicat"

Un cop valorats els informes, la Fundació va decidir "per àmplia majoria" no modificar les conclusions de l'entitat al judici pel cas Palau. El motiu: la convicció que el Palau "no està legitimat per exercir accions penals en relació amb uns fets pels quals no ha estat perjudicat."

En aquest sentit, la Fundació ha rebutjat "adherir-se a la tesi del fiscal a l'anomenada 'peça Ferrovial'", en què es reclama el retorn dels 6 milions d'euros de finançament il·legal que es calcula que va aportar Ferrovial a CDC a través del Palau. I això a pesar que es mostra "indignada" per l'ús del Palau pel "presumpte finançament irregular" de CDC.

Tesi contraposada a la de l'ajuntament

El principal argument jurídic de la Fundació és que el Palau no va tenir cap paper real en aquest finançament, i que si el partit retorna aquests diners, aniran a l'Estat, no a la Fundació. En canvi la tesi de l'Ajuntament és que per un canvi legal fet el 2015 les víctimes d'aquest tipus de casos poden reclamar que l'Estat els doni després aquests diners a elles.

A pesar de tot això, la Fundació afirma que no renuncia a aconseguir recuperar el màxim de diners. En el mateix comunicat admeten que el Palau reclama més de 30 milions d'euros a Millet i Montull, quantitat que inclou els 6 milions del presumpte finançament il·legal. També s'ha mostrat "immensament defraudada" pel pacte amb el fiscal que comportarà que Gemma Montull no vagi a la presó.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut