Un telèfon mòbil mostra l'aplicació de Tinder a la pantalla (Akhtar Soomro/Reuters)
Un telèfon mòbil mostra l'aplicació de Tinder a la pantalla (Akhtar Soomro/Reuters)

El Pakistan bloqueja les aplicacions de cites Tinder i Grindr per "contingut immoral"

L'Autoritat de Telecomunicacions del Pakistan ha demanat a YouTube que bloquegi immediatament el contingut "vulgar, indecent, immoral, nu i d'odi"

Els pakistanesos es queden sense Tinder, Grindr i altres aplicacions de cites. Les autoritats del país les han bloquejat pel que consideren que són continguts immorals i indecents.

A través d'un comunicat, l'Autoritat de Telecomunicacions de Pakistan, PTA, ha indicat que les aplicacions Tinder, Grindr, Tagged, Skout i SayHi tenen "efectes negatius pel seu contingut immoral i indecent" i asseguren que podrien reconsiderar el bloqueig si els administradors d'aquestes companyies s'ajusten a les lleis locals:

 

Les autoritats del Pakistan s'acullen a la llei de delictes d'internet, aprovada pel Parlament l'any 2016, una legislació que grups de drets humans asseguren que permet la censura i limita la llibertat d'expressió al país.

Afirmen que prèviament van advertir aquestes aplicacions que moderessin els continguts i s'ajustessin a la llei, i en no rebre resposta, diuen, han procedit al bloqueig.

La PTA també té en el punt de mira una altra aplicació d'èxit, TikTok, i fins i tot el canal de vídeos YouTube. En les últimes hores, ha enviat un comunicat a YouTube per demanar-li que bloquegi immediatament el contingut "vulgar, indecent, immoral, nu i d'odi que es pot veure al Pakistan".

 

El Pakistan és el segon país del món amb majoria musulmana després d'Indonèsia. Allà estan perseguides les relacions extramatrimonials i l'homosexualitat està tipificada com a delicte, amb penes de fins a 10 anys de presó.

Tinder ha tingut gairebé mig milió de descàrregues en els últims 12 mesos al país. L'aplicació de cites Grindr va dirigida a persones de la comunitat LGTBI.

 

A més, el govern del Pakistan ha criticat la republicació de les vinyetes de Mahoma a la revista francesa Charlie Hebdo. Considera que és un acte deliberat d'atac als sentiments de milions de musulmans.

ARXIVAT A:
Xarxes socials
Anar al contingut