El País Valencià ultima un toc de queda entre la mitjanit i les sis del matí
La voluntat de l'executiu valencià és que la justícia validi el toc de queda "com abans millor" (EFE/Juan Carlos Cárdenas)

El País Valencià ultima un toc de queda entre la mitjanit i les sis del matí

El govern valencià estudia una resolució que permeti restringir la mobilitat nocturna fins al 9 de desembre

RedaccióActualitzat

La Generalitat Valenciana estudia una resolució que permeti restringir la mobilitat nocturna a tot el País Valencià des de les dotze de la nit a les sis del matí. La mesura estaria vigent fins al 9 de desembre, segons ha anunciat aquest dijous el president valencià, Ximo Puig.

 


Ho ha fet després del Consell Interterritorial que s'ha fet aquest dijous a la tarda, i d'on no ha sortit consens per establir un toc de queda acordat entre Sanitat i les comunitats. Puig ha lamentat que no hi hagi una posició conjunta sobre la figura del toc de queda a l'estat.

 

L'informe s'ha encarregat a l'Advocacia de la Generalitat i a la Conselleria de Sanitat Universal, i es preveu que estigui llesta en 48 hores.

El govern remetrà aquesta resolució al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià perquè la validi abans que entri en vigor. La voluntat de l'executiu és que sigui "com abans millor", si pogués ser a principi de la setmana que ve.

De la limitació de la mobilitat nocturna s'exclouria les persones que vagin a treballar, urgències mèdiques o atendre persones dependents.

En cas que la justícia tombi la proposta, el president no ha descartat "en absolut" utilitzar altres instruments com l'estat d'alarma.

Per contra, el govern valencià no s'ha plantejat el tancament de l'hostaleria ni altres mesures que puguin "perjudicar" el teixit econòmic.

La terrassa d'un bar a Guadassuar, a la comarca valenciana de la Ribera Alta (EFE/Juan Carlos Cárdenas)

La corba de contagis i ingressos hospitalaris els obliga a prendre mesures "urgents" per intentar apaivagar la segona onada de la pandèmia.

Castella i Lleó és l'única comunitat que ha demanat formalment l'aplicació del toc de queda durant la reunió de les comunitats. Andalusia ha decretat pel seu compte aplicar-lo a la ciutat de Granada i la seva àrea metropolitana des de les onze de la nit a les sis del matí.

ARXIVAT A:
Coronavirus País Valencià
Anar al contingut