València

El País Valencià se suma a Catalunya i Aragó i estableix la custòdia compartida com a via preferent en cas de divorci

Les Corts Valencianes han aprovat la llei de custòdia compartida dels fills de pares separats que estableix aquest sistema com a preferent davant de la custòdia d'un sol progenitor, normalment la mare. La llei s'ha aprovat al darrer ple de la legislatura amb el vot favorable del Partit Popular i del grup nacionalista de Compromís.

Actualitzat
Com Aragó i Catalunya, el País Valencià aplica les competències en dret foral, en aquest cas reconegudes a les reformes estatutàries de 2006, per regular la situació dels fills en cas de divorci i establir com a preferent la custòdia compartida dels dos progenitors.

El Partit Popular i Compromís han aprovat la norma en nom de l'interès superior dels nens a no perdre el contacte amb cap dels pares, però també per la igualtat de gènere com defensa Compromís, que afegeix que els fills són de responsabilitat compartida i no només de la dona.

A banda de discrepàncies de fons, com les deficiències de la llei en cas de desacord entre els progenitors, socialistes i Esquerra Unida hi han votat en contra perquè qüestionen que les competències en dret foral valencià incloguin aquesta matèria.
Anar al contingut