El País Valencià prohibeix reunions socials a casa i les limita a 2 persones al carrer

Es confinen les ciutats de més de 50.000 habitants els caps de setmana i els festius

RedaccióActualitzat

Al País Valencià, els centres sanitaris ja estan col·lapsats. Els hospitals de campanya habilitats per poder atendre els pacients Covid estan tots funcionant, i, ara, els llits ja s'instal·len en llocs com les cafeteries o les entrades dels edificis. Aquesta setmana ha estat una de les pitjors des que va començar la pandèmia, tant pel que fa a nombre de contagiats com de morts. Per això, aquest mateix migdia s'ha anunciat un enduriment de les restriccions.

Ximo Puig ha anunciat que es limitaran les reunions als domicilis només als convivents i pel que fa a l'espai públic, només a dues persones de dos nuclis de convivència diferents.

La Generalitat Valenciana també ha dictat un confinament perimetral municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius. Es tracta de València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevella, Torrent, Oriola, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer i Vila-real.

Aquestes noves mesures entraran en vigor aquest dilluns 25 de gener, un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), i s'allargaran fins al 15 de febrer.

A més, es prorroga el confinament perimetral autonòmic.

 

Un gener molt complicat

Aquesta ha estat una setmana molt dura al País Valencià. Des de dilluns fins a aquest diumenge han mort per coronavirus més de 500 persones. En el que portem de mes, ja són més de 1.100 víctimes. Això suposa un 27% del total de morts des de l'inici de la pandèmia.

L'Hospital de La Fe de València, el de referència, ja ha començat a derivar pacients a la sanitat privada. D'altres, com el d'Alcoi, ha hagut d'instal·lar llits a la cafeteria per atendre l'allau de malalts de Covid. En total s'hi han instal·lat 14 llits, que ja s'han començat a omplir.

En un altre hospital, l'Universitari de Sant Joan d'Alacant, es va adaptar el saló d'actes i a l'Hospital General d'Elx també s'ha optat per habilitar llits a la cafeteria.

Amb tot, sembla que les mesures comencen a fer efecte i hi ha un cert alleugeriment en el ritme de contagis. Els hospitals, però, esperen que les dues pròximes setmanes siguin les pitjors.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut