Una dona i un infant, passejant per Guardamar de la Safor (EFE / Natxo Francés)
Una dona i un infant, passejant per Guardamar de la Safor (EFE / Natxo Francés)

El País Valencià només permetrà entrar-hi per Nadal als residents habituals

El govern de Ximo Puig endureix les restriccions i limita les reunions socials i familiars a sis persones, també els dies festius

Actualitzat

El País Valencià endureix les mesures per contenir els contagis de coronavirus quan falta una setmana per Nadal. La Generalitat reforça el tancament perimetral del territori i prohibeix entrades i sortides fins al 15 de gener: només podran entrar-hi les persones que tinguin el domicili habitual en territori valencià. Això no inclou ni els familiars ni les persones pròximes que viuen en altres autonomies.

A partir de dilluns vinent, se suprimeixen les excepcions que s'havien fixat per als dies assenyalats de Nadal. A més, les reunions familiars i socials es limiten a un màxim de sis persones que podran ser, com a màxim, de dos grups de convivència.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha disculpat pels "encontres familiars frustrats" i ha assenyalat que és el que cal fer per prudència, seguretat i responsabilitat:

 

 

El toc de queda, a les 23h excepte el 24 i el 31

El toc de queda s'avança a les onze de la nit fins al 15 de gener, amb les úniques excepcions de la nit de Nadal i la nit de Cap d'Any, quan s'ampliarà fins a la mitjanit.

Puig ha explicat que, els darrers dies, la situació epidemiològica al País Valencià ha empitjorat i ha posat com a exemple l'increment del 27% de la incidència del virus. "Portem quatre dies seguits amb més de 2.000 contagis, són indicadors que ens oblguen a reaccionar", ha apuntat el cap de govern valencià, que ha assegurat que en els propers dies "no ens juguem com fer el Nadal, sinó el futur, la feina i la salut":

"Per molts plans que tinguem, per molt tips que n'estiguem, no caiguem en la temeritat de saltar-nos les restriccions i pensar que un dia és un dia. No valen les excuses. Tots estem cansats i desitgem normalitat, però ara no pot ser"

 

La consellera de Sanitat valenciana, Ana Barceló, i el president autonòmic, Ximo Puig, aquest dijous
La consellera de Sanitat valenciana, Ana Barceló, i el president autonòmic, Ximo Puig, aquest dijous (EFE / Manuel Bruque)

 

600.000 dosis de la vacuna

Puig també ha anunciat que el País Valencià està preparat per rebre, emmagatzemar, distribuir i administrar 600.000 dosis de la vacuna de Pfizer i BioNTech, que es preveu que dilluns vinent rebi el vistiplau de l'Agència Europea del Medicament.

El president de la Generalitat ha desitjat -"tant de bo", ha dit- que el 27, 28 i 29 de desembre es pugui començar a vacunar la ciutadania, tal com ha avançat aquest dijous la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen:

"En aquests moments, tenim els frigorífics, la instal·lació de material i el més important en aquest pla de vacunació, que són els recursos humans"

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus País ValenciàXimo Puig
Anar al contingut