Un DJ en una discoteca
L'oci nocturn valencià pot reobrir, però sense ball
València

El País Valencià elimina el toc de queda i reobre l'oci nocturn amb limitacions

El govern de Ximo Puig també elimina el màxim de 10 persones per a les reunions

RedaccióActualitzat

Ni toc de queda ni límit a les reunions socials. Des de la mitjanit d'aquest dimarts, la Generalitat Valenciana elimina la restricció de la mobilitat nocturna, que estava vigent en 68 municipis, entre els quals València, des del 17 d'agost passat. També decau el límit de 10 persones per a les trobades, tant a l'espai públic com a les cases.

A més, es reobre l'oci nocturn, fins a les 3 de la matinada, encara que amb limitacions, com que no hi haurà ball, l'aforament està limitat a un 50% de la capacitat i la possiblitat de quedar-se a la barra només per endur-se la consumició. Les discoteques podran servir begudes fins a les 2.30.

A partir d'aquest 7 de setembre també s'ampliarà l'aforament als interiors de bars i restaurants, que passa de 6 a 8 persones com a màxim per taula; i es manté el límit de 10 a l'exterior.

A banda, en els esdeveniments de l'aire lliure l'aforament màxim es fixa en 3.000 persones, la meitat si és a l'interior. En els actes esportius, com la Lliga de futbol o l'ACB, s'amplia l'aforament fins al 60% en el cas dels estadis, fins a un màxim de 20.000 persones. Als pavellons tancats, la capacitat màxima és del 40%, amb un topall de 4.000 espectadors.

Les noves mesures estaran vigents tres setmanes, fins al 27 de setembre, i entren en vigor just després del final de les Falles, que aquest 2021 s'han celebrat, excepcionalment, el mes de setembre.


Puig: "Líders mundials en vacunació"

El president valencià, el socialista Ximo Puig, ha definit la situació amb les noves mesures com una "normalitat millorada" que cal afrontar amb "prudència màxima".

El president valencià, Ximo Puig, ha comparegut acompanyat de la consellera de Sanitat, Ana Barceló
El president valencià, Ximo Puig, ha comparegut acompanyat de la consellera de Sanitat, Ana Barceló (EFE/Kai Försterling )

Puig ha remarcat que la responsabilitat de la gent ha permès una "millora decisiva" de la situació sanitària en un mes i mig. Tots els indicadors han millorat. Hi ha la meitat d'ingressats que fa un mes i una incidència tres vegades menor que, a més, és la tercera més baixa de l'Estat.

També va a molt bon ritme la vacunació. En dos mesos, s'ha passat de 2 milions de persones amb la pauta completa a 3,6 milions.

El País Valencià "lidera la vacunació a nivell mundial, amb una actitud cívica exemplar", ha destacat Puig:

"Hem vacunat més que la mitjana espanyola i anem al davant de països europeus grans, com Alemanya, França o la Gran Bretanya i al davant també dels Estats Units, el Japó o Israel."

El 81% de la població que es pot vacunar ja té la pauta completa i, si res no canvia, d'aquí un mes estarà protegit prop del 90%.

El president valencià ha fet una crida a la "minoria" que encara que no s'ha vacunat i que, des d'aquest dimarts, ho pot fer sense cita prèvia.

ARXIVAT A:
País ValenciàCoronavirus Covid-19
Anar al contingut