El País Valencià celebra una Diada del 25 d'abril virtual pel confinament
Maria del Mar Bonet ha interpretat "Sempre hi ha vent" acompanyada de Borja Penalba

El País Valencià celebra una Diada del 25 d'abril virtual pel confinament

Una setmana d'activitats a les xarxes que ha culminat, aquest dissabte, amb un concert amb músics com Maria del Mar Bonet, Cesk Freixas o El Diluvi

RedaccióActualitzat

El País Valencià celebra virtualment la Diada del 25 d'abril, que commemora la derrota del 1707 a la batalla d'Almansa davant de Felip V i que va suposar la pèrdua de les institucions valencianes.

Acció Cultural ha organitzat una setmana d'activitats, necessàriament virtuals, en què compta amb músics, escriptors, cantants i tota mena de creadors.


Durant tot el dissabte 25, l'entitat ha fet una crida a fer circular imatges i vídeos de diades d'altres anys amb l'etiqueta #CuidemLaCultura.


I a la tarda s'ha culminat la jornada amb un concert virtual amb una trentena d'artistes des de casa, com Maria del Mar Bonet, Feliu Ventura o El Diluvi.

 

Acció Cultural ha volgut així visibilitzat els creadors valencians i les múltiples i diverses expressions de la cultura, un sector que creuen que "durant massa anys hi ha qui l'ha considerat un producte de luxe":

"Però és quan ens hem vist encarats a l'esclat d'una pandèmia que s'evidencia la nostra vulnerabilitat i ens adonem que és la cultura la que ens fa possible suportar el dolor i la incertesa, relacionar-nos malgrat el confinament i entendre aquest moment inesperat, i és la ciència la que ens salvarà."

En aquesta diada, que no ha perdut el caràcter reivindicatiu, s'ha alertat sobre el perill de recentralització a l'estat espanyol iniciat amb l'estat d'alarma.

ARXIVAT A:
Coronavirus País Valencià
Anar al contingut