València

El País Basc desactiva el pla de protecció civil, tot i la previsió de fortes pluges

L'Agència Estatal de Meteorologia manté l'alerta vermella per forts vents a Galícia, sobretot al litoral de la Corunya i Lugo. Al País Valencià, també es manté el nivell 3 de preemergència per incendis, ja que s'esperen vents que poden superar els 70 quilòmetres per hora. Al País Basc, s'ha desactivat el pla de protecció civil davant les previsions meteorològiques "favorables", tot i que les pluges poden ser fortes les pròximes hores.

Actualitzat
Al País Valencià ahir van quedar controlats els focs que cremaven des de dissabte, que han calcinat més de 1.000 hectàrees. Tot i això, es manté el nivell 3 de preemergència pel risc d'incendis, ja que avui s'esperen vents que podrien superar els 70 quilòmetres per hora.

A Galícia, on aquest cap de setmana han morts 3 persones a causa del temporal de vent, encara hi ha 60.000 usuaris sense subministrament elèctric. La Conselleria de Medi Ambient de la Xunta ha activat l'alerta vermella pels forts vents que podrien provocar onades de fins a nou metres a les costes de la Corunya i Lugo. A més a més, Lugo, Pontevedra i Ourense continuen també en alerta groga per risc de nevades.

Al País Basc, la conselleria d'Interior ha descativat el pla de protecció civil davant les previsions meteorològiques "favorables". Tot i això s'esperen pluges de fins a 60 litres en 24 hores. A Biscaia, 2.000 usuaris continuen sense llum i a Sant Sebastià, els equips de rescat han recuperat el cos d'una dona que havia caigut al mar, probablement com a conseqüència del temporal.
Anar al contingut