El Pacte Nacional pel Referèndum vol que Sant Jordi sigui un dia clau
El Pacte Nacional pel Referèndum vol que Sant Jordi sigui un dia clau

El Pacte Nacional vol que Sant Jordi sigui un dia clau de suport al referèndum

Més de 4.000 persones s'han inscrit com a voluntàries als més de 1.000 punts de signatures que hi haurà repartits pel país

RedaccióActualitzat

El Pacte Nacional pel Referèndum ha començat a repartir aquest dijous el material que les entitats i els voluntaris necessitaran el 23 d'abril per recollir adhesions al Pacte.

L'exdiputat del Parlament i coordinador de la iniciativa, Joan Ignasi Elena, ha explicat que el Pacte vol que Sant Jordi sigui un dia clau de suport a aquesta reivindicació, que ha qualificat de "molt transversal" entre els catalans, assegurant que "una majoria vol resoldre el futur polític de Catalunya mitjançant aquesta votació".

Elena ha previst que, a mitjans de maig, el Pacte ofereixi dades sobre quantes signatures s'han recollit a Catalunya i més enllà, ja que pot signar qui vulgui en suport al referèndum, i quedarà pendent aclarir què es fa amb aquestes signatures.

Més de 4.000 voluntaris

Des del Pacte Nacional pel Referèndum han assegurat que ja són 4.000 les persones que s'han inscrit com a voluntàries als més de 1.000 punts de signatures que hi haurà repartits pel país. Són el doble de les persones que els organitzadors havien reclamat inicialment.

El Pacte es va fundar al desembre del 2016 i defensa que és legalment possible un referèndum a Catalunya, i compta amb el suport de partits independentistes com el PDeCAT, ERC i la CUP, però també de la nova formació dels comuns.

El Pacte Nacional pel Referèndum no vol tenir cap poder sobre la data i la pregunta

De fet, la recollida de signatures va començar mesos enrere i ara, en aquest Sant Jordi, es vol reimpulsar. Un dels primers signants va ser el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ja que el Pacte parla en tot moment d'un referèndum d'acord amb la legalitat i no entra en cap cas en posicions unilaterals.

Elena treu ferro a Cs i PPC

D'altra banda, Elena també ha tret ferro a les demandes de Cs i PPC de l'Ajuntament de Barcelona per retirar la publicitat del Pacte als busos de la ciutat:

"La plataforma ja respon als grups perquè la consulta vinculant és un reclam molt transversal, que convida a votar. Nosaltres els suggerim que es llegeixin el manifest, que estan cridats a votar i a participar, no li donem més importància. És entrar en una polèmica que no té gaire sentit."

Anar al contingut