Barcelona

El Pacte Nacional per a la Recerca i Innovació preveu una inversió de 6.000 milions en 5 anys

El Palau de la Generalitat ha acollit aquesta tarda l'acte de signatura del Pacte Nacional per a la Recerca i Innovació, aprovat aquest matí pel govern. El president de la Generalitat, José Montilla, ha presidit l'acte juntament amb el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. El pacte l'han ratificat representants de les 12 universitats públiques i privades, la patronal Foment del Treball, PIMEC, el sindicat UGT i tots els grups parlamentaris, tret de Ciutadans. Minuts abans de la firma, s'han reunit breument el president José Montilla i el líder de l'oposició, Artur Mas, per escenificar la unitat davant el repte que significa la innovació i la recerca.

Actualitzat
El govern ha aprovat aquest dimarts el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació, i aquesta tarda se n'ha fet la signatura oficial al Palau de la Generalitat, amb el consens dels partits polítics, universitats, associacions empresarials i sindicats, tret de Comissions Obreres.

A la cerimònia, el president de la Generalitat, José Montilla, ha dit que si al segle XIX i XX Catalunya "va ser la fàbrica d'Espanya, en els pròxims anys volem que sigui el país del talent i el coneixement". El conseller d'Innovació, Universitats i Empreses, Josep Huguet, ha dit, per la seva banda, que el pacte servirà perquè Catalunya tingui "més llocs d'ocupació, de més qualitat, i amb uns serveis públics encara millors dels que tenim".

L'objectiu del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació és fer de Catalunya, en els pròxims 15 anys, un pol internacional de primer nivell de recerca i innovació, situat entre els millors d'Europa.

El compromís del Pacte Nacional preveu incrementar la inversió en recerca i innovació privada fins als 2.684 milions d'euros el 2010, i fins als 4.185 el 2013. També incrementarà la inversió de la Generalitat en R+D fins als 1.154 milions el 2010, i fins als 1.635 el 2013.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut