El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, signa el Pacte en presència de Joan Ignasi Elena
El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, signa el Pacte en presència de Joan Ignasi Elena
Barcelona

El Pacte Nacional pel Referèndum arriba a les 400.000 signatures

Joan Ignasi Elena es mostra confiat que la xifra "anirà a més"

Actualitzat

El portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha explicat que les firmes d'adhesió al manifest recollides en els dos últims mesos arriben a les 400.000 fins al dia de Sant Jordi, última data computada. En declaracions als mitjans després de la reunió de l'executiva del Pacte, Elena ha dit que la comptabilització de firmes, tan presencials com digitals, es fa de forma "laboriosa i lenta" per contrastar que no hi hagi duplicitats i totes siguin correctes.

"Durant dos mesos, fins al Dia de Sant Jordi, el 23 d'abril, i sense comptar les activitats posteriors, hi ha hagut 400.000 persones adherides. És una quantitat extraordinària de persones en tan poc temps"

El portaveu del Pacte ha deixat clar que la recollida de firmes iniciada el mes de febrer mostra que "això no va d'un costat o un altre, sinó de la majoria de ciutadans" i s'ha mostrat "satisfet i impressionat" del compromís de moltes entitats "sense adscripció política referent al referèndum", la qual cosa "trenca tòpics i moltes falsedats". Per Elena, la demanda d'un referèndum és "una manifestació molt explícita de la voluntat del poble català que la solució passa per la discussió, el debat i, finalment, votant".

Més enllà de les 400.000 firmes computades fins al dia 23 d'abril, Elena s'ha mostrat confiat que la xifra "anirà a més", ja que cal sumar-hi les recollides en les dues últimes setmanes.

Anar al contingut