Representants del partit animalista PACMA que han portat les signatures a l'Ajuntament de Barcelona (PACMA)
Representants del partit animalista PACMA que han portat les signatures a l'Ajuntament de Barcelona (PACMA)
Barcelona

El PACMA reclama a l'Ajuntament "justícia" per a la gossa Sota amb 230.000 firmes

Demanen que s'investiguin els fets i es prenguin mesures després que un agent de la Guàrdia Urbana abatés d'un tret l'animal al carrer

Actualitzat

El partit animalista PACMA ha entregat aquest dilluns 230.000 firmes a l'Ajuntament de Barcelona per reclamar justícia per la mort de la gossa d'un sensesostre pels trets d'un agent de la Guàrdia Urbana.

Les firmes responen a la indignació del col·lectiu per la mort de la gossa Sota, que va ser abatuda d'un tret per un agent de la Guàrdia Urbana el 18 de desembre.

 

 

 

En un comunicat, el partit animalista ha criticat que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensés l'actuació policial "sense haver obert cap investigació". Demanen que s'expulsi l'agent "si es demostra que hi va haver abús de poder".

 

 

 

El portaveu del PACMA a Catalunya, Nacho Pascual, ha reclamat que s'apliquin els protocols d'actuació sobre animals, que el seu partit fa temps que reclama, i que es depurin responsabilitats.

 

"Tant de l'agent com del seu responsable, i que s'implementin d'una vegada per totes els protocols d'actuació específica pels casos amb animals."

 

 

La mort de l'animal va provocar una manifestació, amb incidents i detencions, a la plaça de Sant Jaume. La Guàrdia Urbana defensa que l'agent va ser atacat per l'animal i va actuar en defensa pròpia.

 

 

Dissabte passat els animalistes van tornar a manifestar-se, mentre que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida per trobar imatges i testimonis per aclarir la mort de Sota.

 

Notícia relacionada: La mort de Sota posa de relleu el paper de les mascotes per a la gent sense llar

 

ARXIVAT A:
Maltractament animalAda Colau
Anar al contingut