La ministra de Sanitat en una imatge d'arxiu al Parlament
La ministra de Sanitat en una imatge d'arxiu al Parlament
Madrid

El pa sense gluten per a celíacs tindrà el matiex IVA que el pa convencional

La ministra de Salut, Ana Mato, anuncia que el pa sense gluten per a celíacs serà considerat aliment bàsic i, per tant, se li aplicarà l'IVA superreduït del 4%, com el pa convencional. Mato ho ha dit en resposta a una pregunta de Convergència i Unió.

RedaccióActualitzat
La ministra de Sanitat, Ana Mato, ha anunciat que el pa sense gluten que han de consumir les persones celíaques es considerarà aliment bàsic i que se li aplicarà l'IVA superreduït del 4% com al pa comú.

La ministra ha fet aquest anunci en resposta a una pregunta de la diputada Lourdes Ciuró, de CiU, que ha dit que és una injustícia que ara no estigui equiparat al pa comú l'únic aliment per a celíacs que és tan bàsic per a ells com el pa de blat per a la resta de la població.

La ministra ha manifestat el compromís del govern espanyol amb els celíacs i les seves famílies, ja que l'executiu està plenament involucrat, ha dit, "en el que significa l'atenció a aquesta intolerància alimentària".

La diputada, per la seva banda, ha destacat que el carro de la compra d'una família amb algun membre celíac és 1.500 euros més car cada any que el de la resta de famílies.

Ciuró ha aprofitat la seva intervenció per sol·licitar a la ministra que també es rebaixi l'IVA de tots els aliments sense gluten.
Anar al contingut