Vilassar de Dalt

El pa de pagès de Cal Mosso, un forn amb 180 anys d'història, el millor del 2021

El forner Andreu Galceran, de Vilassar de Dalt, ha estat guardonat amb el premi de la IGP Pa de Pagès Català

Actualitzat

El forn de pa Cal Mosso, de Vilassar de Dalt, fa el millor pa de pagès del 2021. Els propietaris Andreu i Anna Galceran han rebut aquest premi atorgat per la IGP pa de pagès català.

El concurs valora diversos aspectes del pa. El jurat va basar la seva valoració a partir d'un tastet a cegues que té en compte el color, l'aroma, el gust, la cocció, el pes i la conservació del pa durant 24 hores. A partir d'aquest tast van fer una valoració de l'1 al 10.

Cal Mosso s'ha emportat un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa com a guanyador del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2021.


La història de Galceran

Els Galceran formen part de la sisena generació d'aquesta fleca, fundada el 1838. Andreu Galceran és el forner de Cal Mosso. De ben petit va aprendre l'ofici del seu pare, i després d'estudiar empresarials va veure que l'obrador era el seu lloc. Té clar que la formació dels forners ha de ser continuada: no només s'ha format a la Richemont School of Bakery, sinó que ha entrat a les cuines dels millors forners per aprendre de ben a prop.

Aquest any ha guanyat el premi al millor pa de pagès, però el Nadal passat va ser guardonat amb el premi Millor Tortell de Reis de l'Obra Social Ernest Verdaguer.

Cal Mosso funciona des de fa més de 180 anys, Galceran confia en la tradició i el llegat que ha rebut de la seva família. Té diversos secrets per fer un bon pa, des de les llargues fermentacions fins al tipus de combustió.

"La majoria de forners van canviar la llenya per altres tipus de combustió. Nosaltres no ho hem fet mai, sempre hem mantingut la llenya perquè és la nostra essència."


Set anys de concurs

El concurs del millor pa de pagès es duu a terme gràcies al Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català. La IGP marca la indicació geogràfica protegida del producte, correspon al nom d'un producte originari d'una zona geogràfica determinada.

Aquesta edició és la setena del concurs Millor Pa de Pagès Català de l'Any.

El jurat del concurs estava format, entre d'altres, pel cuiner Paco Pérez, amb cinc estrelles Michelin, i el guanyador de l'any 2019, Andreu Bertran del Forn Mistral, de Barcelona.

A part de l'Andreu Galceran, els altres finalistes han estat el Forn Artesà l'Espurna de Berga, el Forn Sistaré 1910 de Reus, el Forn Padró de Barcelona i la Fleca i Pastisseria E. Valls de Sabadell.

ARXIVAT A:
Gastronomia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut