"Al otro lado del muro", de Pau Ortiz
"Al otro lado del muro", de Pau Ortiz
Diumenge 7 de maig, Canadà

"El otro lado del muro" guanya el Premi al Millor Llargmetratge Documental en Hot Docs

El primer llargmetratge documental de Pau Ortiz ha rebut el prestigiós guardó en el Hot Docs Canadian International Documentary Festival, que s'ha celebrat del 22 d'abril al 7 de maig a la ciutat canadenca de Toronto.

"Al otro lado del muro" ("The Other Side of the Wall") s'ha proclamat guanyador del gran premi del Hot Docs Canadian International Documentary Festival, el del millor llargmetratge documental. El film, que participava en la secció International Spectrum del festival canadenc, narra la vida de dos germans que s'han de fer càrrec dels seus dos germans petits quan la mare és empresonada a Mèxic. Com a immigrants il·legals d'Hondures, però, el seu dret a viure, treballar o estudiar a Mèxic està en risc. És una producció d'Intactes (Barcelona, Espanya) i Bambú Audiovisual (Mèxic), dirigida per Pau Ortiz.

L'última edició del Festival de Màlaga el va guardonar amb una menció especial en la categoria de llargmetratges documentals. Aquests dies es projecta en Ambulante, Cine Documental Itirenante de Mèxic. El passat mes de març, la família protagonista va ser detinguda quan es dirigia a Ciutat de Mèxic, convidada pel festival, com recull aquesta notícia.

Els dies 25 i 28 de maig es podrà veure "El otro lado del muro" en DocsBarcelona, el Festival Internacional de Cinema de Documental de Barcelona i més endavant s'estrenarà al 33 dins l'espai "El documental".

 

Sinopsi

La relació entre Ale (18 anys) i Rocío (13 anys) s'enfronta amb el més gran dels desafiaments quan la seva mare és empresonada i sentenciada injustament. Des d'aquest moment hauran de prendre el paper de pare i mare dels seus dos germans petits. Al principi, s'ho prenen amb disposició i bon humor prometent ajudar-se l'un a l'altre per mantenir la família unida. Però, com a immigrants il·legals d'Hondures, el seu dret a viure, treballar o estudiar a Mèxic està en risc. Aviat, el mur que els separa de la seva mare donarà lloc a altres barreres emocionals que impediran que els germans siguin capaços de posar-se al lloc de l'altre. Just quan la relació entre els germans és més difícil, apareixerà una nova esperança.

 

 

 

Més informació
Web                http://alotroladodelmuro.com/
Facebook        @theothersideofthewalldoc
Twitter             @otherside_doc 


Premis
Menció especial en la categoria de llargmetratges documentals, Festival de Màlaga, 2017
Premi al millor llargmetratge documental, Hot Docs Canadian International Documentary Festival, Toronto, Canadà, 2017


Fitxa tècnica
Direcció i guió: Pau Ortiz
Producció: Maria Nova Emiliano Altuna
Música original: Daniel Hidalgo
Muntatge: Frank Gutiérrez Pau Ortiz
Direcció de so: Carlo Masarelli
Disseny de so: Daniel Hidalgo
2017


Pau Ortiz, director
(Barcelona, 1982). Autor de documentals i muntador.
S'especialitza en direcció de documentals a l'ESCAC, Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya. Obté una beca en l'Escola de Cinem de Quebec.
Director i muntador de la sèrie de televisió "Tu mateix", seleccionada en l'INPUT 2011.
La seva pel·lícula "13 maneres de quedar-se sol" va ser guardonada en el Festival Internacional WorldFest de Houston.
Dirigeix i escriu el guió d"Al otro lado del muro".
Anar al contingut