Madrid

"El orfanato", "Las trece rosas" i "Luz de domingo", finalistes espanyoles per optar a l'estatueta a millor film de parla no anglesa

"El orfanato", de J. A. Bayona, "Las trece rosas", d'Emilio Martínez Lázaro, i "Luz de domingo", de José Luis Garci, han estat les pel·lícules preseleccionades per representar Espanya als Oscars. La presidenta de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques, Ángeles González-Sinde, ha estat l'encarregada d'anunciar els noms de les finalistes, tot i que caldrà esperar fins al 27 de setembre per conèixer el nom que definitivament optarà a ser nominat a l'Oscar en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa.

Actualitzat

L'any 2006 les tres produccions escollides ja partien com a grans favorites: "Volver", de Pedro Almodóvar; "Alatriste", d'Agustín Díaz Yanes, i "Salvador", de Manuel Huerga. El dia 27 es farà públic quina és la pel·lícula més votada de les tres escollides, i la que, per tant, serà l'encarregada de representar Espanya als Oscars. L'any passat, l'escollida va ser "Volver", d'Almodóvar.

Tanmateix, això encara no significarà el salt definitiu a la catifa vermella, ja que els acadèmics de Hollywood hauran de seleccionar les cinc nominades d'entre totes les pel·lícules que optin a l'apartat de millor film de parla no anglesa. Aquestes nominades es faran públiques el proper 22 de gener.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut