Toledo

El número 2 de la Conferència Episcopal adverteix que l'Església no callarà

El cardenal arquebisbe de Toledo i vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola, Antonio Cañizares, ha defensat la nota que dijous passat va emetre la Conferència durant l'homilia que ha pronunciat a la catedral primada de Toledo. Segons ha dit Cañizares, el text volia estimular "l'exercici responsable del vot" en les properes eleccions generals i ha rebutjat que s'intentés imposar el sentit del vot, sinó que contenia "exhortacions de cap manera partidistes". A més, Cañizares ha advertit que l'Església no té cap altra paraula que la de Crist i que aquesta "no callarà mai" i mai no serà silenciada pels "poders d'aquest món".

Actualitzat
El vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola ha assegurat durant la seva homilia que l'Església no callarà, malgrat que això "li comporti judicis falsos i injustos que desqualifiquen a qui els fa". Cañizares es refereix a les declaracions de diversos dirigents polítics, entre ells les del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, després de la nota feta pública dijous passat per la Conferència Episcopal. Segons manté Cañizares, el document "té una raó de ser molt profunda i molt en sintonia" amb anteriors ensenyaments i amb "la veritat de l'Evangeli", que "mai ha de callar per servei als homes, servei que reclama obeir Déu abans que els homes".

Aquesta és "l'arrel de la seva actuació -en referència a l'Església-, malgrat que això li comporti insults, desqualificacions i malgrat que així es vegi sotmesa a judicis falsos i injustos que desqualifiquen per si mateixos el qui els fa", ha proclamat Cañizares, i ha insistit que l'Església "no té cap altra paraula" a dir que la de Crist i que "aquesta paraula no la callarà mai, no la silenciarà malgrat els poders d'aquest món que voldrien silenciar-la o veure-la reduïda".

Sense "motius tèrbols"

El cardenal arquebisbe de Toledo ha assenyalat finalment que l'exhortació de la Conferència Episcopal "no provenia d'un error o de motius tèrbols, ni utilitzava enganys". Cañizares ha afegit que "així ho prediquem, no per acontentar els homes, sinó Déu, que aprova les nostres intencions. Mai hem tingut paraules d'adulació, ni cobdícia dissimulada. Déu n'és testimoni. No pretenem els honors dels homes."
Anar al contingut