Kabul

El número 2 d'Al-Qaeda fa una crida als afganesos a revoltar-se i Karzai demana més determinació a la comunitat internacional

El número 2 d'Al-Qaeda, Ayman al-Zawahri, ha aparegut en un vídeo fent una crida al poble afganès a revoltar-se contra els EUA i els aliats de la coalició que mantenen una presència militar a l'Afganistan. Al-Zawahri demana als musulmans de l'Afganistan, i de Kabul en particular, que s'aixequin contra les tropes infidels que envaeixen les terres musulmanes. El president afganès, Hamid Karzai, ha demanat a la comunitat internacional que millori la seva estratègia antiterrorista. Karzai ha expressat la seva intranquil·litat pels 600 morts que hi ha hagut a l'Afganistan en accions terroristes les últimes 3 setmanes, i ha afegit que cal posar fi a aquesta situació.

Actualitzat

La mà dreta d'Ossama bin Laden ha fet una crida al poble afganès a revoltar-se contra les tropes estrangeres que són a l'Afganistan. En el vídeo, de 3 minuts, Ayman al-Zawahri demana als germans musulmans de l'Afganistan en general i de Kabul en particular que s'aixequin contra les tropes infidels que envaeixen les terres musulmanes.

El número 2 d'Al-Qaeda cita agressions nord-americanes a ciutats afganeses sense especificar-les, com a exemple dels crims dels estrangers contra l'Islam, i fa referència als incidents de trànsit en què es van veure involucrats els militars nord-americans i que van desencadenar una onada de protestes antiamericanes a Kabul.

Anar al contingut