Empuriabrava

El nou túnel de vent permet volar sense agafar un avió ni allunyar-se del terra

El simulador està adaptat a tots els públics i permetrà gaudir de les sensacions que tenen els paracaigudistes quan es llancen al buit. Des de l'interior del túnel es podrà observar tota la badia de Roses.

Actualitzat
Gaudir de l'experiència de volar a 4.000 metres d'altitud sense haver d'agafar un avió o un helicòpter ara és possible. El primer túnel de vent és un simulador vertical situat a Empuriabrava que permet a tots els públics gaudir de la mateixa sensació que tenen els paracaigudistes quan es llancen al buit. El túnel té corrents d'aires concèntrics que arriben fins als 300 km/hora i que permeten a un màxim de set persones volar de manera simultània dins d'aquesta instal·lació.

Amb l'ajuda d'un instructor, els més atrevits poden pujar fins als 5,8 metres d'alçada si són "firstflyers", o fins als 10 metres si són persones més experimentades o "proflyers". El túnel de vent està format per una estructura envidriada que intensifica la sensació d'estar volant, mentre que a la vegada es disfruta de les vistes de la badia de Roses. Per fer possible aquest projecte internacional, s'han invertit 8 milions d'euros provinents de capital rus. La tecnologia de les instal·lacions prové de la República Txeca però la gestió la portarà l'empresa catalana Windoor Real Fly. La inauguració està prevista per al pròxim 15 de novembre.

El complex tindrà una zona de salts, una "drope zone" i una zona d'oci que inclourà un bar on els acompanyants podran observar i fotografiar com els "firstflyers" fan els seus primers vols. També podran compartir les fotos, ja que hi ha habilitada una zona de wi-fi.

El túnel està ubicat a l'Alt Empordà, al costat del complex Skydive d'Empuriabrava, un dels tres centres d'alt rendiment de paracaigudisme més importants del món, on s'entrenen campions mundials de "freefly" com l'equip Babylon. L'obertura de la instal·lació permetrà activar aquest esport d'aventura entre el gran públic i incrementar l'interès entre els esportistes d'elit. El túnel de vent permetrà als professionals perfeccionar les seves acrobàcies abans de fer salts de caiguda lliure des d'un avió. Una hora d'entrenament equival a 60 salts des d'un avió que s'haurien de fer al llarg de 5 dies, amb una mitjana de 12 salts diaris. Fins ara només hi ha un altre complex de característiques semblants, situat als Estats Units.Anar al contingut