L'obra s'ha fet en 3 quilòmetres, però el túnel en tindrà 1,3
El túnel de Tresponts no obrirà la circulació fins dilluns vinent (ACN/Albert Lijarcio)

El nou túnel de Tresponts permetrà conduir "sense por" després d'anys de reivindicacions

Després de 12 anys de reivindicació de la plataforma veïnal pel túnel de Tresponts, s'han acabat les obres i dilluns vinent hi podran circular

RedaccióActualitzat

Després de 4 anys de construcció, l'Alt Urgell disposarà d'un nou túnel a la carretera C-14 entre la sortida d'Organyà i el desviament cap al nucli de Montan de Tost: el túnel de Tresponts. L'ha inaugurat aquest dimecres el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró.

L'obra, amb la pandèmia entremig, es va començar a construir el 2017 i ha costat 35,4 milions d'euros. El túnel té una llargada d'1,3 quilòmetres, tot i que s'ha fet obres en més de tres quilòmetres per eixamplar la calçada. Dilluns de la setmana que ve entrarà en funcionament, assegura la Generalitat.

Frame de google earth que mostra l'obra realitzada al congost de Tresponts
L'obra s'ha fet en tres quilòmetres, però el túnel en tindrà 1,3


Un túnel que permetrà circular "sense por"

El túnel permet millorar la seguretat en aquest punt. La infraestructura podrà evitar la circulació pel congost de Tresponts, un tram molt sinuós. Posa remei a una part del trajecte de revolts perillosos i esllavissades freqüents.

Els ciutadans d'Organyà fa dotze anys que van començar a reivindicar una carretera de circulació segura. I ara podran conduir per la C-14 "sense por", diu Pepa Reig, veïna i portaveu de la plataforma veïnal pel túnel de Tresponts.

Pepa Reig, veïna d'Organyà, amb la pancarta per la lluita del túnel de Tresponts: "Ho hem aconseguit"

Reig ha afirmat que estan "més que satisfets" amb la nova infraestructura. "Malauradament, ha costat moltes llàgrimes a moltes famílies que han patit accidents amb morts", ha lamentat la portaveu.

Esther Reig és la mare d'un jove de Coll de Nargó a qui li va caure una roca de cent quilos sobre el cotxe. Quan circulava per la carretera del congost es va produir un despreniment i li va caure una roca sobre el cotxe, per sort, a la part de darrere del vehicle.

La mare, avui, celebra l'obra que han inaugurat: "És una data a recordar, hem d'estar contents. El túnel ja hi és".

Segons Puigneró, la infraestructura ha de ser un "eix vertebrador" que contribuirà que Catalunya estigui "connectada".

ARXIVAT A:
Infraestructures
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut