Tindrà una relació amorosa amb un company periodista, Jay Nakamura (DC Comics)

El nou Superman és bisexual: "Tothom necessita veure's reflectit en els seus herois"

Jon Kent, fill de Clark Kent i Lois Lane, comença una relació amb un company periodista anomenat Jay Nakamura, en un còmic que es publicarà al novembre

RedaccióActualitzat

En el Dia Nacional de Sortir de l'Armari, que se celebrava aquest dilluns als Estats Units, l'editorial DC Comics va anunciar que el nou Superman és bisexual. El cinquè volum del còmic, on passa aquesta part de la trama, sortirà el 9 de novembre.

Els còmics de la nova sèrie, titulada "Fill de Kal-El", es van començar a publicar al juliol. Darrere del superheroi hi ha el personatge de Jon Kent, que és fill de Clark Kent, el Superman original, i la periodista Lois Lane. 

El nou Superman està compromès en la lluita contra les injustícies socials, la crisi dels refugiats i la crisi climàtica. En capítols anteriors ha sufocat un tiroteig massiu en un institut i ha protestat contra la deportació de migrants.

Igual que el seu pare, Jon Kent també és reporter. En els últims episodis ha començat una amistat amb un company periodista de cabells roses anomenat Jay Nakamura, amb qui a partir d'ara tindrà una relació amorosa.

"Sempre he dit que tothom necessita herois i tothom necessita veure's a si mateix en els seus herois", va explicar el guionista Tom Taylor, que firma la sèrie juntament amb el dibuixant John Timms:

Des que es va començar a celebrar el 1988, el Dia Nacional de Sortir de l'Armari pretén animar les persones del col·lectiu LGTBI a viure la seva orientació sexual o de gènere obertament. Es basa en la idea que l'homofòbia s'escampa en un ambient de silenci i ignorància i que, quan la gent sap que tenen persones estimades que són lesbianes o gais, és menys propensa a mantenir actituds opressives. 

El guionista ha negat que la bisexualitat del protagonista sigui un truc de màrqueting per cridar l'atenció:

"Quan em van oferir aquesta feina, vaig pensar: 'Bé, si hem de tenir un nou Superman per a l'Univers DC, fer un altre salvador blanc heterosexual és una oportunitat perduda'. Hi ha un motiu pel qual aquest tema sorgeix al volum 5 i no al primer. No volíem que fos un 'DC Comics crea un nou Superman queer' sinó 'Superman es troba a si mateix, es converteix en Superman i després surt de l'armari', i crec que aquí hi ha una distinció important."

"És interessant veure quantes vegades esmenten que són 'amics', un recurs que qualsevol persona LGTBIQ+ hem fet servir quan hem volgut presentar a algú una parella del nostre mateix gènere", explica el portal Gaymer.

Taylor diu que espera que una notícia com aquesta d'aquí un temps ja no ocupi titulars perquè sigui habitual. De moment, l'anunci ha estat tendència a Twitter:

El guionista ha valorat així les reaccions:

"Sí, hi ha molts 'trolls', però també hi ha moltíssima gent dient en moltes llengües diferents com d'important és això per ells. Veig tuits de persones que diuen que es van posar a plorar quan van llegir la notícia, que desitjaven que Superman fos això quan estaven creixent. La gent diu que per primera vegada es veuen a si mateixos en Superman, cosa que mai van creure que fos possible."

El nou Superman és "més poderós que l'esperança, més ràpid que el destí i capaç d'enlairar-nos a tots". El guionista també explica que al personatge "l'han arrestat per impedir el reallotjament de refugiats a l'últim volum, així que tot és bastant d'actualitat".

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Còmic
Anar al contingut