Pic de morts per Covid-19 en la segona onada de la pandèmia a Espanya

El nou recompte del govern espanyol suma de cop més de 1.600 morts per Covid

La xifra total de contagis des de l'inici de la pandèmia puja ara a 1.284.408, i la de persones mortes, a 38.118

Redacció/AgènciesActualitzat

El Ministeri de Sanitat ha introduït aquest dimecres un nou sistema de recompte de casos de Covid, que afegeix 25.042 nous casos i 1.623 morts més des del començament de la pandèmia.

D'aquesta manera, la xifra total de contagis puja a 1.284.408, i la de persones mortes, a 38.118.

La diferència de les dades es donen pel canvi de criteri en el recompte amb què es produeix la "depuració de dades que estan fent les comunitats des de fa mesos", segons el Ministeri.

L'actualització afecta el nombre total de casos, ja que s'eliminen possibles duplicats i que s'afegeixen als que no s'haguessin introduït en el moment en què es van diagnosticar.

A més, s'actualitzen les bases de dades dels hospitalitzats i ingressats a l'UCI, amb les dates d'ingrés o les altes, i les persones mortes, ja que es reporten els casos sospitosos amb un criteri clínic molt alt, independentment de la prova diagnosticada.

Sanitat ha explicat que la Xarxa Nacional de Vigilància recull les dades de les comunitats autònomes mitjançant del sistema d'informació epidemiològica individualitzada SiViEs.

En els mesos de més incidència de la pandèmia es va començar a fer servir informació agregada per treure pressió burocràtica a les comunitats, però, a partir de l'11 de maig, es va passar a recollir les dades de forma individualitzada de nou, i, ara, s'ha actualitzat el sistema.


No al confinament domiciliari, de moment

El govern espanyol s'ha donat un termini de dues o tres setmanes per esgotar totes les mesures abans de plantejar un nou confinament domiciliari.

Després de participar en el Consell Interterritorial de Salut, el ministre Salvador Illa, ha tornat a insistir en la necessitat de donar marge a les mesures que s'han aplicat, malgrat l'escalada de contagis en algunes zones.

"De moment, nosaltres no preveiem un confinament domiciliari. Hem de ser estrictes en la valoració que fem d'aquestes mesures i, per tant, donar-nos el temps suficient per valorar que les mesures que s'han aplicat produeixen els seus efectes. I sabem, per experiència, que aquest temps necessari està entre dues i tres setmanes."

 

El govern i les comunitats autònomes han decidit que el toc de queda i els confinaments perimetrals establerts en gairebé totes les comunitats s'allarguin més enllà del 9 de novembre.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Salut
Anar al contingut