Colòmbia

El nou president de Colòmbia vol unitat per a l'acord de pau amb les FARC

Frenar l'augment de la criminalitat i dels cultius de coca, prioritats d'Iván Duque, el mandatari més jove de la història del país

Actualitzat

El nou president de Colòmbia, Iván Duque, va convidar els seus compatriotes a treballar per un gran pacte que solucioni els greus problemes del país, en especial les discrepàncies amb l'acord de pau amb les FARC i el narcotràfic.

En el discurs de presa de possessió del càrrec, el representant del partit creat per Álvaro Uribe, República del Centre Democràtic, va ser molt crític amb les "dictadures que pretenen doblegar els ciutadans" a Llatinoamèrica i va assegurar que buscarà "suport internacional" per combatre-les, en clara al·lusió a Veneçuela.

L'advocat assumeix el govern del país fins al 2022, després que la seu partirt de centredreta guanyés les eleccions el passat mes de maig.

El president més jove de la història recent de Colòmbia  -té 42 anys- va admetre que rep "un país convulsionat" per l'assassinat de més de 300 líders socials en els últims dos anys i per l'augment de les bandes criminals dels narcotràfic.

Duque va assegurar que la paraula Estat tornarà a tenir pes a tot el país, fins i tot en els llocs més remots on l'absència del govern ha propiciat que el crim sigui qui té l'autoritat a la zona.

Pel que fa a l'acord de pau amb les FARC, Duque sempre ha dit que no li agradaven els termes consensuats entre el seu predecessor, Juan Manuel Santos, i els guerrillers el 2016, però ha apuntat que no pretén acabar amb el pacte, sinó fer-hi retocs.

El president del Senat, Ernesto Macías, per la seva banda, va fer un discurs força polèmic en la cerimònia d'investidura.

Va afirmar que Santos va abandonar "la política de seguretat democràtica" el 2010 i com a conseqüència "els crims es van disparar el 295% del 2010 al 2017".

 

ARXIVAT A:
Narcotràfic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut