El nou Parlament britànic aprova el pla de Boris Johnson per culminar el Brexit

La nova llei del Brexit elimina les mesures que es preveien per protegir els drets dels treballadors o els menors refugiats

RedaccióActualitzat

La majoria absoluta de Boris Johnson a les últimes eleccions britàniques accelera la tramitació del Brexit, fixat pel 31 de gener. Aprofitant les últimes hores abans de les vacances de Nadal, el Parlament de Westminster ha debatut la llei per abandonar la Unió Europea i ha acabat aprovant el pla de Johnson.

La Cambra dels Comuns ha donat llum verda a l'acord de Johnson per sortir de la Unió Europea amb 358 vots a favor i 234 en contra. La tramitació de la llei es completarà després de festes.

La majoria absoluta que van obtenir els conservadors en les eleccions ha assegurat l'aprovació de la llei del Brexit. S'aprova, a més, amb una novetat important respecte a la primera versió de la llei prèvia a les eleccions: s'hi ha inclòs la prohibició que es pugui prorrogar el període de transició del Brexit més enllà de l'any que ve.

 

 

De la llei també se n'han suprimit mesures que es preveien per protegir els drets dels treballadors o els menors refugiats que volen reunir-se amb familiars seus al Regne Unit. Això ha provocat moltes crítiques de l'oposició.

Boris Johnson demana ara unitat per culminar el Brexit l'any que ve:

"La llei garanteix que el període de transició acabarà el 31 de desembre de l'any que ve sense cap possibilitat d'una pròrroga. I posa les bases per a un nou pacte basat en un ambiciós acord de lliure comerç sense cap alineament amb les normes europees."

ARXIVAT A:
BrexitBoris JohnsonUnió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut