Madrid

El nou marc de relacions PSC-PSOE: respecte als acords i consens en els pactes

RedaccióActualitzat

Les relacions entre PSC i PSOE es recomponen. La crisi arran de la investidura de Rajoy va posar sobre la taula fins i tot el trencament, però el document que aquest dilluns aprovaran els dos partits, i que dimarts firmaran Iceta i Javier Fernández, deixa les coses pràcticament com estaven i només fa petits afegits al protocol que regeix les relacions entre els dos partits des de fa prop de quaranta anys.

El document és una actualització del protocol que no ocupa més de tres planes. TV3 ha pogut saber que fins i tot els militants del PSC no s'hauran d'apuntar en un cens específic per votar el secretari general del PSOE, com s'havia proposat. A canvi, els socialistes catalans facilitaran al PSOE l'accés al seu cens.

El document d'actualització posa tallafocs per evitar la repetició del problema: les dues parts es comprometen a respectar els acords del comitè federal.

PSC i PSOE també acorden que s'informaran mútuament i buscaran el consens a l'hora de firmar pactes postelectorals, un punt que preocupava el PSOE per la possibilitat d'acords amb forces independentistes.

A més, es reforça la comissió de coordinació política amb quatre persones de cada partit. I, per començar el desgel, tot apunta que Meritxell Batet es reincorporarà a la direcció del grup parlamentari, d'on va saltar per no haver-se abstingut en la investidura de Rajoy.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut