El cap de l'Exèrcit egipci i ara viceprimer ministre, Abdul-Fatah al-Sisi.
El cap de l'Exèrcit egipci i ara viceprimer ministre, Abdul-Fatah al-Sisi. (Foto: Reuters)
El Caire

El nou govern egipci pren possessió amb el cap de l'exèrcit com a viceprimer ministre

Els membres del nou govern egipci, encapçalat per l'economista Hazem el-Beblawi, han pres possessió dels seus càrrecs, gairebé dues setmanes després que l'exèrcit deposés el president islamista Mohammad Mursi. Entre els nous membres del govern destaca el cap de l'exèrcit egipci, Abdul-Fatah al-Sisi, que ocupa la cartera de viceprimer ministre. També en forma part com a ministre de Comerç i Indústria, el polític liberal cristià Mounir Fakhry Abdel Nour.

RedaccióActualitzat
Els membres del nou govern egipci, encapçalat per l'economista Hazem el-Beblawi, han pres possessió dels seus càrrecs, gairebé dues setmanes després que l'Exèrcit deposés el president islamista, Mohammad Mursi. Després de diversos dies de consultes, els nous ministres han prestat jurament davant del president interí, Adli Mansour, en una cerimònia transmesa per la televisió egípcia.

Entre els nous membres del govern destaca el cap de l'Exèrcit egipci, Abdul-Fatah al-Sisi, que ocupa la cartera de Defensa i la de viceprimer ministre. La cartera d'Afers Estrangers l'ocupa l'exambaixador a Washington, Nabil Fahmy, i la de Finances Ahmad Galal, un economista que va treballar pel Banc Mundial. El nou govern compta amb dos viceprimers ministres més: l' economista Ziad Bahaa Eldin, com a ministre de Cooperació Internacional, i el catedràtic universitari Hossam Eissa, com a ministre d'Educació Superior. Almenys tres ministeris estan encapçalats per dones, entre ells el Ministeri de Sanitat, que ocupa Maha Zayn al-Abidin.

Tres personalitats confessió copta (cristians egipcis) formen part de l'equip de govern: Fakry Mounir Abdel Nour, un exministre de Turisme que esdevé Ministre de Comerç; Leila Iskandar a Medi Ambient i Ramzi George Estino a Investigació Cientifica. També forma part del nou govern com a ministre de Comerç i Indústria, el polític liberal cristià Mounir Fakhry Abdel Nour.

Mohamed el-Baradei, Nobel de la Pau i figura de l'oposició a Morsi, ja havia jurat diumenge el càrrec  de vicepresident per a les relacions internacionals. Els islamistes finalment no tenen cap cartera, tot i que el portaveu del govern ha asssegurat que s'havien ofert alguns ministeris al Partit Llibertat i Justícia, braç polític dels Germans Musulmans, i al partit salafista Al-Nur.


Continuen els enfrontaments entre detractors i partidaris del derrocat president Mursi

La nit passada han mort almenys set persones més i dues-centes seixanta-una han resultat ferides en enfrontaments entre partidaris i detractors del derrocat president Mursi. Aquest matí s'han fet públiques 401 detencions més. Les noves autoritats no han especificat la filiació política de les víctimes, per bé que es va sabent que la majoria dels més d'un centenar de morts que hi ha hagut des del cop de fa dues setmanes són partidaris del president derrocat.
Anar al contingut