El diari "Ara" ja és al carrer.
Primera portada del diari "Ara"
Barcelona

El nou diari en català "Ara" arriba al quiosc

"Ara", el nou diari en català, ja és als quioscos. La nova publicació neix coincidint amb les eleccions. El projecte, impulsat per l'empresa de comunicació Cultura 03 juntament amb un grup d'empresaris i periodistes coneguts com Toni Soler, Antoni Bassas i Albert Om, veu la llum en un moment difícil per al periodisme. Els seus impulsors, però, el defineixen com un diari optimista que pretén "mirar i explicar el món des de Catalunya". La direcció s'enfronta a la crisi del sector amb una oferta multiplataforma que combina l'edició en paper amb internet, l'iPad i la presència a les xarxes socials.

Actualitzat
El diari s'ha estrenat aquesta mitjanit a la web, en versió digital, i aquest diumenge al matí ha vist la llum la versió de paper, molt més selectiva i que busca la profunditat dels temes. Anàlisis, prospecció i opinió són els eixos bàsics d'aquest nou diari, que amb 48 pàgines pretén mirar i explicar el món des de Catalunya. Segons els seus responsables, el nou rotatiu neix amb la voluntat de ser "el diari dels que, orgullosos amb el passat, volen anar més enllà". La fotografia de la portada expressa aquest missatge d'unir present i futur a través de la imatge d'una abraçada entre Moisès Broggi, de 102 anys, i Graciela Noguera, de 10 mesos, la primera catalana del 2010.

Un total de vuitanta periodistes treballen a la redacció en els múltiples formats que permeten les últimes tecnologies. L'edició impresa del nou rotatiu té una tirada de 120.000 exemplars, i en el seu primer número compta amb un suplement especial de 150 pàgines amb aportacions de destacades personalitats com Joan Manuel Serrat, Jaume Cabré o Carme Ruscalleda.

El diari comptarà amb tres suplements setmanals: un de dedicat a l'educació, un altre als emprenedors i el tercer a la cultura, i sortiran durant el cap de setmana. Per a la contraportada, el seu director, Carles Capdevila, comptarà amb coneguts periodistes com Toni Soler, Albert Om, Xavier Bosch o Antoni Bassas.
Anar al contingut