Leo Messi amb els nens malalts amb càncer després de muntar el Lego gegant
Leo Messi amb els nens malalts amb càncer després de muntar el Lego gegant
Esplugues de LLobregat

El nou centre oncològic infantil de Sant Joan de Déu posa la primera pedra amb Messi

Serà un dels centres de càncer pedriàtric més grans d'Europa, amb tractament i investigació

Actualitzat

La campanya anomenada "Para los valientes" ja ha recaptat els 30 milions d'euros que es necessiten per construir el "Pediatric Cancer Center Barcelona", al costat de l'Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat. Les obres del centre, que té com a ambaixador Leo Messi, ja han començat.

Serà un dels centres d'oncologia pediàtrica més grans d'Europa. Els diners s'han recollit amb les donacions de 100.000 particulars, 150 empreses i 10 donants fundadors.

Aquest dijous, quan començava l'acte de col·locació de la primera pedra, l'hospital ha anunciat que ja recaptat els 30 milions d'euros necessaris. Els últims 3 milions que faltaven per completar el projecte els han aportat la Fundació Leo Messi i la fundació de l'empresari grec Stavros Niarchos.

Durant l'acte Leo Messi s'ha mostrat molt content de poder formar part d'un projecte ambiciós i solidari:

"Tant de bo amb això puguin els nois continuar combatent aquesta malaltia tan cruel com és el càncer i entre tots puguem col·laborar perquè sigui més fàcil dins del que cap. Així que estic molt feliç de poder complir aquest somni."

El futbolista, juntament amb dos nens malalts, ha acabat de completar una escultura feta amb 100.000 peces de Lego que reprodueix la frase "Para los valientes" i que presidirà el vestíbul del centre.

 


El nou centre ocuparà més de 13.000 metres quadrats i serà un edifici de 4 plantes, amb 38 habitacions, 24 box d'hospital de dia, quiròfans laboratori de recerca i consultes externes.

 

Es preveu que s'inauguri el segon semestre del 2020 i tindrà capacitat per atendre 400 pacients l'any, un 30% més dels que pot atendre actualment Sant Joan de Déu.

 

ARXIVAT A:
SalutMessi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut