Barcelona

El nombre d'explotacions ramaderes ecològiques augmenta un 466% a Catalunya en quatre anys

Les explotacions ramaderes ecològiques han augmentat un 466% en el conjunt de Catalunya en tan sols quatre anys, especialment a Lleida, on des de 1999 s'ha passat de 7 a 193 granges. L'increment de les explotacions ecològiques es deu principalment a la davallada de consum de carn de vedella arran del mal de les "vaques boges". El govern català ha assegurat que d'aquí a deu anys vol que el 10% de la producció sigui ecològica.

Actualitzat
En la producció ecològica, els animals han de disposar de quatre vegades més espai que el que tenen en la convencional, tenen un creixement molt més lent i la medicació permesa està molt limitada. Tot plegat fa que resulti més cara. I tot i així, encara que també han millorat els canals de distribució, hi ha més demanda que no pas oferta. L'any 99 hi havia a Catalunya 45 explotacions ramaderes ecològiques, i ara, segons les últimes xifres oficials, n'hi ha 255. Cada vegada, doncs, serà més fàcil trobar aquest tipus de carn al mercat. Només l'etiqueta que atorga el CCPEAE, el consell que controla aquests productes, pot evitar la picaresca.
Anar al contingut