El nombre d'esquiadors ha augmentat un 12% aquesta temporada

L'esquí és una de les activitats de muntanya que mou més gent. Ara la temporada esgota ja els últims dies. Gairebé la meitat d'estacions catalanes han tancat i les que no, ho faran o aquest cap de setmana o com a molt estiraran fins al pont de l'1 de maig. En conjunt, ha estat una bona temporada amb un increment d'un 12% d'esquiadors. Port del Comte és la que més ha notat aquest augment. En total, els esports d'hivern hauran generat una riquesa global de 450 milions d'euros.<br>
El nombre d'esquiadors ha augmentat un 12% aquesta temporada
Catalunya

El nombre d'esquiadors ha augmentat un 12% aquesta temporada

L'esquí és una de les activitats de muntanya que mou més gent. Ara la temporada esgota ja els últims dies. Gairebé la meitat d'estacions catalanes han tancat i les que no, ho faran o aquest cap de setmana o com a molt estiraran fins al pont de l'1 de maig. En conjunt, ha estat una bona temporada amb un increment d'un 12% d'esquiadors. Port del Comte és la que més ha notat aquest augment. En total, els esports d'hivern hauran generat una riquesa global de 450 milions d'euros.
Actualitzat
Durant aquesta temporada d'esquí, que per qüestions meteorològiques i de calendari s'ha allargat dues setmanes, 2,4 milions d'esquiadors han practicat aquest esport a les estacions catalanes. Això significa un increment del 12% respecte a la temporada anterior. Les estacions d'esquí nòrdic, per la seva banda, han doblat pràcticament el nombre d'esquiadors. En conjunt, els esports d'hivern hauran generat una riquesa global de 450 milions d'euros.

En percentatges, les instal·lacions amb un increment més gran d'esquiadors han estat el Port del Comte, Espot Esquí, Vall de Núria i Boí Taüll Resort, i les que han notat més davallada són Vallter 2000 i Vaquèira-Beret. Segons l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya, només un 19% dels esquiadors catalans practiquen aquest esport a Catalunya.