voluntaris ajudant els més vulnerables

El nombre de persones interessades a fer voluntariat s'ha duplicat amb el coronavirus

Tant la Generalitat com les entitats temen que aquesta onada de voluntaris decreixi amb l'estabilització de la crisi sanitària

Eva Rodríguez SánchezActualitzat

En moments de crisi com l'actual, la solidaritat es dispara. Són molts els que han decidit dedicar part del seu temps a ajudar els altres en aquests moments tan complicats. El nombre de persones interessades a fer voluntariat s'ha duplicat.

A Catalunya, tant la Generalitat com els ajuntaments ha rebut una allau de gent que vol donar un cop de mà i han decidit canalitzar tota aquesta resposta en un sol portal, per donar cobertura als voluntaris i que no es perdi cap ajuda.

 

Un exemple és en David, que d'ençà que va perdre la feina pel coronavirus es va fer voluntari per primera vegada, mai ho havia fet. Fa la compra a persones vulnerables i diu que la resposta ha estat molt positiva. 

"Va molt bé per ocupar la teva rutina diària, i amb la solidaritat és l'única manera que podrem sortir d'aquesta situació."

 

Per llei, només les entitats podien penjar les seves demandes, però davant l'excepcionalitat del moment, ara també ho poden fer els ajuntaments, que han vist un gran aliat en les xarxes solidàries organitzades pels veïns i veïnes.

Bernat Valls Fuster, director general d'Acció Cívica i Comunitària, diu que s'havia de poder adaptar per posar-ho a disposició dels ens locals que necessitaven canalitzar no només la demanda de la ciutadania dels col·lectius vulnerables, sinó la multitud de xarxes i de persones que volien col·laborar en aquesta crisi.

Per dotar de cobertura aquells voluntaris que no depenen d'una entitat social, la Generalitat ha arribat a un acord amb la Federació Catalana de Voluntariat Social per fer-los una assegurança.

Així, voluntaris com en Tomàs, que forma part de la xarxa de voluntaris de Santa Coloma de Gramenet, desenvolupa la seva tasca amb totes les garanties.

"Tens lliure mobilitat per fer la teva activitat sense cap problema amb la policia, i si passa alguna cosa tens la cobertura legal i econòmica".

Tant la Generalitat com les entitats temen que aquesta onada de voluntaris decreixi amb l'estabilització de la crisi sanitària, per això esperen que a molts dels que ara han provat això del voluntariat els hagi entrat el cuquet i continuïn reforçant aquesta la xarxa solidària que s'ha anat teixint.

La Isabel Pérez, voluntària de Càritas Girona, diu que ella continuarà fent de voluntària un o dos cops per setmana.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut