El Niño de Elche i Los Planetas transformen "Els segadors" en un himne antinacionalista
Fotograma del videoclip de "Canción para los obreros de SEAT" del Niño de Elche i Los Planetas

El Niño de Elche i Los Planetas transformen "Els segadors" en un himne antinacionalista

És un projecte musical que fa servir simbologia catalanista -"Els segadors"- i feixista -Fuerza Nueva- amb el clar objectiu de provocar

Josep Maria CampsActualitzat

Fuerza Nueva, projecte musical del cantant flamenc El Niño de Elche i la banda de rock de Granada Los Planetas, ha estrenat aquest dimecres una nova cançó.


"El pes retrògrad del catalanisme"

La peculiaritat d'aquesta cançó és que adapta "Els segadors" aprofitant només la melodia i canviant-li la lletra per convertir-lo en una mena d'himne revolucionari.

De fet, l'han titulada "Cançó per als obrers de SEAT", i l'han penjada a les xarxes socials amb un vídeo que acaba amb una mena de manifest:

"L'himne d'"Els segadors" apareix aquí alliberat del pes retrògrad del catalanisme, servint a una causa molt millor."

 

L'Exèrcit Revolucionari d'Ajuda als Treballadors

Els autors afirmen que la lletra l'han treta d'un anònim que va circular per Barcelona el 1981 en homenatge als "obrers de SEAT que estan presos a Segòvia":

"Es tracta d'un grup de cinc proletaris que en un temps es va anomenar "Exèrcit Revolucionari d'Ajuda als Treballadors", dedicat a expropiar empreses i bancs per ajudar els vaguistes i aturats."

L'anomenat Exèrcit Revolucionari d'Ajuda als Treballadors va ser un grup armat català que el 1978 van atracar un hipermercat de Barcelona, els van detenir i l'Audiència Nacional els va condemnar a 7 anys de presó.

Fotograma del videoclip de "Canción para los obreros de SEAT" del Niño de Elche i Los Planetas


"Una, glande y libre"

Aquesta versió d'"Els segadors" forma part d'un disc que El Niño de Elche, és a dir, Francisco Contreras, i els integrants de Los Planetas publicaran el 12 d'octubre.

Coincidirà, per tant, amb una altra diada, en aquest cas el Dia de la Hispanitat, i portarà per títol "Fuerza Nueva".

D'aquest disc també formen part temes ja divulgats, com ara "Una, glande y libre (diseñada para intervenir en estos tiempos del nuevo fascismo)".

Tot plegat, un projecte musical que utilitza simbologia catalanista –"Els segadors"- i feixista –el nom del partit d'ultradreta Fuerza Nueva i el lema franquista "Una, grande y libre"- amb el clar objectiu de provocar.

ARXIVAT A:
11S
Anar al contingut