El nét d'Estela de Carlotto es retroba amb la seva àvia

Emotiva abraçada en la trobada d'una àvia, la presidenta de les Àvies de la Plaza de Mayo, amb seu nét desaparegut fa 36 anys
El nét d'Estela de Carlotto es retroba amb la seva àvia
Buenos Aires

El nét d'Estela de Carlotto es retroba amb la seva àvia

Emotiva abraçada en la trobada d'una àvia, la presidenta de les Àvies de la Plaza de Mayo, amb seu nét desaparegut fa 36 anys
Redacció Actualitzat
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Emotiva i multitudinària compareixença de Estela Carlotto, la presidenta de les Àvies de la Plaza de Mayo, i els seu nét, Ignacio Hurban, a qui acaba de recuperar. Estela de Carlotto va perdre la pista del nét quan la seva filla va morir executada per la dictadura argentina.

Les seves primeres paraules en una roda de premsa conjunta han estat molt emotives. El nét, Ignacio Hurban, el nom que li van donar els seus pares adoptius, ha explicat que tot el que li està passant és màgic. Assegura que sempre havia tingut dubtes de la seva procedència, i que es va assabentar que era adoptat fa només dos mesos. És quan aquest músic va sol·licitar una anàlisi d'ADN.

Poc abans, amb un senzill i breu "Gràcies, moltes gràcies" el nét de la presidenta de les Àvies de la Plaza de Mayo havia penjat a Twitter una foto al costat de la seva àvia biològica, Estela de Carlotto.

Ignacio Hurban, músic de professió, ha difós la imatge dos dies després de retrobar-se per primera vegada amb la dona que durant 36 anys l'havia estat buscant. Va ser una trobada allunyada de les càmeres, en què tots dos van començar a parlar de temes que els apropen, com ara la música -ja que d'altres néts de Carlotto també són músics-, i van deixar per més endavant temes més dolorosos, com la mort de la mare biològica d'Hurban i filla de Carlotto.

Dimarts, Guido Carlotto, que així és com es deia en néixer, va descobrir que era fill de Laura Carlotto, assassinada durant la dictadura argentina de Videla. I és que el nét de la responsable de les Àvies de la Plaza de Mayo va néixer durant el captiveri de la seva mare al centre La Cacha, el 26 de juny del 1978. Aquestes instal·lacions van funcionar entre els anys 1976 i 1978 com a maternitat clandestina per a detingudes.

Poques hores després del naixement de Guido, el règim li va assignar una altra identitat i després va executar la seva mare, militant en la Joventut Universitària Peronista.

Després de 36 anys, el desaparegut Guido, ara Ignancio Hurban, pianista de professió, ha pogut recuperar la seva família biològica després de sotmetre's voluntàriament a proves d'ADN.

Precisament, l'exemple de Guido ha disparat les peticions a l'Argentina de persones que volent fer-se proves d'ADN per comprovar la seva identitat. El seu cas és el número 114 que aconsegueixen resoldre les Àvies des que va acabar el règim de Videla, però l'organització creu que encara n'hi hauria entre 300 i 400 més per resoldre.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut