El nen assassinat a Barcelona, 5è menor mort per violència masclista el 2021 a Espanya

El pare es va suïcidar poques hores després de matar-lo, segons els Mossos, que van trobar el cos ahir a prop de l'aeroport del Prat

Actualitzat

El nen de 2 anys assassinat el 24 d'agost en un hotel de Barcelona va ser víctima de violència masclista. Ho ha confirmat aquest dijous la Delegació del Govern espanyol contra la Violència de Gènere, després que dimecres es localitzés el cos del pare, principal sospitós de l'assassinat, a prop de l'aeroport del Prat.

Ja hi ha 5 menors d'edat que aquest any han mort arreu de l'estat víctimes del que es coneix com a violència vicària: casos extrems de violència masclista en què l'home fa mal als fills per atacar la mare. Des de 2013 n'hi ha hagut 42.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha dit que aquesta és una de les "formes més cruels" de violència cap a les exparelles:


La mare demanarà una compensació

El dia que va morir el nen, la mare havia trucat abans a la policia alertant que el pare s'havia endut el seu fill a l'hotel i que li havia enviat missatges dient-li que "se'n penediria". La parella s'estava separant.

L'advocada de la mare, Carla Vall, ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació que emprendran accions civils per aconseguir una compensació econòmica:

La psicòloga especialitzada en violència sexual Alba Alfageme explicava que la violència vicària arriba quan l'agressor ja n'ha exercit d'altres que no li han funcionat:

"Abans l'agressor ja ha exercit altres formes de violència contra les parelles (física, psicològica, econòmica, sexual...), però en veure que aquesta violència no li ofereix els objectius que busca, que és el control i el domini sobre la dona, el que fan és anar un pas més enllà."

Els Mossos han explicat que van posar protecció a la mare les 24 hores del dia mentre el pare estava desaparegut i també li van oferir atenció psicològica.

 

L'home es va suïcidar poc després de matar el nen

Els Mossos de la unitat aquàtica van trobar el cadàver de l'home en un lloc de difícil accés, amb una zona de canyissars i bardisses, al costat d'un canal d'aigua i a tocar d'una tanca lateral de l'aeroport del Prat. Va ser una recerca laboriosa, amb molts recursos.

La policia creu que s'hauria suïcidat la mateixa nit després d'haver matat el seu fill o poques hores després. L'han reconegut per les empremtes dactilars.

No va deixar cap nota i asseguren que no tenia cap pla premeditat per escapar, que l'anada a l'aeroport podria ser per despistar els investigadors. No se li van trobar diners ni bitllets d'avió ni cap indici d'haver planificat la fugida.

L'home no tenia antecedents per violència masclista ni de cap altre tipus.

ARXIVAT A:
Violència masclista
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut