Emile Ratelband diu que l'edat oficial li impedeix fer la vida que vol
Emile Ratelband diu que l'edat oficial li impedeix fer la vida que vol

El neerlandès de 69 anys que en volia tenir 49 no podrà canviar legalment d'edat

Actualitzat

La resposta del tribunal ha estat que no. Emile Ratelband no podrà rebaixar-se 20 anys de l'edat que consta al seu document d'identitat.

Ratelband, neerlandès de 69 anys i guru del positivisme, va presentar una demanda perquè, afirmava, se sentia "víctima de discriminacions" per la data de naixement. Va néixer l'11 de març de 1949 i volia canviar legalment la data per l'11 de març de 1969.

Segons ell, la seva edat no s'ajusta al físic que té. Per això va presentar una demanda als jutjats a principis de novembre perquè, argumentava, amb la seva edat real no aconseguia lligar a través de l'aplicació Tinder, però sí que ho podia fer si deia que tenia 49 anys.

A l'escrit, hi deia que aquesta discriminació també la patia a l'hora de buscar feina o demanar una hipoteca, i comparava el seu cas amb els de canvi de sexe o amb els trasplantaments de cor.

"Si pots canviar de gènere, per què no tens dret de canviar d'edat?"

Però els tribunals li han denegat la sol·licitud perquè la llei no permet canviar la data de naixement d'un ciutadà ni la seva edat real.

"El tribunal reconeix la tendència a la societat de què la gent se sent cada cop més en forma i saludable, però no ho veu com un argument vàlid per canviar la data de naixement d'algú."

Els jutges afegeixen que:

"Això implicaria tota mena de conseqüències legals i socials indesitjables."

De tota manera, el tribunal assegura que l'home és lliure de sentir-se 20 anys més jove i d'actuar com si ho fos.

ARXIVAT A:
SalutJudicial
Anar al contingut