Actualitat grana

El Nàstic perd contra el Vila-real (0-3) i s'allunya cada cop més del somni de la salvació

El Nàstic va perdre davant el Vila-real al Nou Estadi per 0-3 i s'allunya cada cop més del somni de la permanència. Els granes van disposar d'ocasions de les botes de Portillo i Rubén Castro, però no hi va haver manera que la pilota entrés per culpa de Viera o el travesser. En canvi, el Vila-real al descans ja guanyava d'un gol obra de Diego Forlán, que va tornar a veure porteria a la mitja hora de la represa amb el segon. En el descompte, Matías Fernández va fer el tercer. La salvació continua a sis punts, però queda una jornada menys.

Les jornades passen, en queden sis, i les oportunitats per al Nàstic de salvar-se també minven. Contra el Vila-real, al Nàstic només li valia la victòria per continuar amb opcions de salvar-se i amb la derrota davant els de la Plana, d'opcions matemàtiques encara n'hi ha, però cada cop la situació és més complicada.

Davant els groguets, Paco Flores va plantejar un partit ofensiu amb Rubén Castro i Portillo de titulars. Precisament, Portillo va ser qui va disposar del primer xut dels granes, en el primer quart d'hora, tot i que massa desviat. Tres minuts després, però, va arribar el gol del Vila-real, obra de Diego Forlán. Contraatac conduït per Cani, que arrossega Ruz i Marco, deixa l'espai per Forlán i li fa la passada perquè marqui tot sol. És el tretzè gol del davanter uruguaià aquesta temporada.

Tot i el gol, el Nàstic de mica en mica va agafar el control de la pilota, però no va aconseguir trenar jugades amb garanties. Només abans d'arribar al descans, Rubén Castro va disposar de la millor ocasió dels tarragonins, però el seu xut el va estampar a la xarxa de la porteria de Viera.

En la represa, el Nàstic va mostrar una de les seves millors imatges de la temporada, però no va acabar trobant la recompensa ni se li va fer justícia. Podia haver empatat i fins i tot, guanyat. I és que altra vegada Rubén Castro va disposar d'una gran ocasió per empatar, al minut 61, amb un xut des de la frontal petita que va topar amb el travesser. Tot i la insistència dels granes, al minut 78, Diego Forlán va arrodonir la tarda per als visitants amb el segon gol, gràcies a una assistència de Matías Fernández, arran d'un contraatac. I la sentència final va arribar al temps afegit, amb la tercera diana de Matías Fernández. Abans Portillo havia pogut retallar distàncies amb una rematada que va acabar a les mans de Viera, perquè aquesta vegada el gol se li va negar al conjunt de Paco Flores.

Amb aquesta derrota l'equip grana acaba amb una ratxa de quatre partits sense perdre a casa. Així, l'equip tarragoní veu com cada vegada té més a prop la Divisió de Plata. Ara la salvació continua estant a sis punts, per la derrota del Celta, una punxada dels gallecs que també van desaprofitar els granes.