Madrid

El musical de Mario Gas "Follies", vencedor dels Max amb sis premis

S'ha endut els sis premis als quals optava. Assumpció Balaguer, Marta Buchaca, Mario Gas i Pep Pladellorens estan entre els nou catalans guardonats.

RedaccióActualitzat
La versió de Mario Gas i Pep Pladellorens del clàssic del teatre musical de Steve Sondheim "Follies" ha estat la gran guanyadora de la XVI edició dels Premis Max de les Arts Escèniques, els més importants de l'estat. L'obra ha aconseguit els sis premis als quals optava: millor director d'escena, millor director musical, millor espectacle musical, millor actor protagonista per a Carlos Hipólito, millor actriu de repartiment per a Assumpció Balaguer i millor figurinista. Miguel del Arco ha hagut de conformar-se amb dos guardons dels setze als quals optava.

A la gala s'ha viscut un moment molt emotiu quan Mario Gas ha dedicat el premi al millor director d'escena al seu amic Constantino Romero, que va morir aquest cap de setmana. Amb ell, Mario Gas va inaugurar les instal·lacions de les Naves del Español - Matadero, amb l'obra "Ascenso y caída de la ciudad de Mahagonny", instal·lacions on s'han entregat aquest dilluns els premis. Mario Gas ha rebut el guardó de mans de l'actriu Veronica Forqué i de l'actor i director Josep Maria Pou.

El premi a la millor actriu protagonista ha estat per a Amparo Baró per la seva actuació en una versió de l'exitosa "Agost". El millor espectacle ha estat  "En la luna", una coproducció del Teatro de la Abadía i del Teatre Lliure. Alfredo Sanzol, el seu creador, ha estat destacat com el millor autor teatral. Juan Codia, un dels seus actors, s'ha endut el premi al millor paper de repartiment.

El premi de millor autor teatral en català ha estat per a Marta Buchaca, Carol López, Mercè Sarrias i Victoria Szpunberg per "L'any que ve serà millor". En euskera ha anat per a Patxo Tellería per "Lingua Nabajorum" i en gallec per a Eduardo Alonso, amb "Último cowboy".

"La vida es sueño" de Juan Mayorga ha estat destacada com la millor adaptació d'obra teatral. Albert Guinovart, amb "La vampira del Raval", s'ha endut el premi a la millor composició musical. Eduardo Moreno, per "De ratones y hombres", ha guanyat el premi a la millor escenografia i el de millor il·luminació.

El millor espectacle de dansa ha estat per a "Tacita a tacita", de Teresa Nieto en Compañía, que també s'ha endut el guardó a la millor coreografia i els premis a la millor intèrpret femenina i masculina de dansa.

"Alegría, palabras de Gloria Fuertes", de Teatro de Malta, s'ha endut el premi al millor espectacle infantil. El Max de la crítica ha anat a parar a Jornadas de Teatro del Siglo de Oro i el premi Max Iberoamericà, a Daniel Veronese. El guardó a les noves tendències escèniques se l'ha endut la Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos d'Alacant. El premi a l'espectacle revelació ha estat per a "Carta de las Golondrinas", d'Escena Miriñaque a Cantàbria, i el premi aficionat de les arts escèniques, per als Grups de Teatre de l'ONCE.

El Premi Max d'Honor ha estat per a Ana Diosdado.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut