Elenc del musical Billy Elliot interpretant una de les escenes aquest matí. L'obra s'estrena el proper 9 d'octubre i de forma exclusi…
Elenc del musical Billy Elliot interpretant una de les escenes aquest matí. L'obra s'estrena el proper 9 d'octubre i de forma exclusiva al Teatre Victòria fins final de temporada. 30 de setembre de 2021. Horitzontal.

El musical 'Billy Elliot' desembarca al Teatre Victòria amb un elenc de més de 140 persones

Actualitzat

ACN Barcelona.-El musical 'Billy Elliot' desembarca a partir del 9 d'octubre al Teatre Victòria de Barcelona després que l'any passat s'hagués d'ajornar per la crisi sanitària. Es preveu que el musical faci temporada a la ciutat comtal fins el mes de gener. L'equip de l'espectacle el formen 10 músics, 25 tècnics i 11 professors encarregats de la formació dels joves actors, que conformen un elenc de més de 140 persones. El Victòria serà l'únic escenari on es podrà veure la producció a l'Estat, ja que la posada en escena impedeix iniciar una gira.

El musical ha arribat després de tres temporades a Madrid i narra la història del petit Billy, un noi determinat a ballar contra tots els obstacles i convencions del seu entorn familiar i social. Des de 2019 el centre formatiu de Coco Comín és seu de l'anomenada Escola Billy Elliot. Des del març de l'any passat, prepara l'elenc infantil i adult de 90 ballarins amb formació de ballet clàssic, claqué, interpretació, veu, clown i acrobàcia per garantir el nivell artístic del musical. L'elenc és un elenc format en Barcelona amb actors i actrius també de Madrid. Durant l'acte de presentació aquest dijous a Barcelona, també s'ha descartat que l'espectacle faci gira arreu de l'Estat, perquè no és possible mobilitzar 60 nens. Precisament, el conjunt d'intèrprets infantils és un dels aspectes més complexos del musical, ja que Cámara matisa que tota la càrrega dramàtica recau en ells: "l'única manera que hem trobat és el mateix que es va utilitzar en Londres i Nova York: crear una escola, que en aquest cas ho hem fet amb Coco Comín". L'espectacle arriba després d'un contratemps L'any passat es va haver de suspendre el musical a causa de la pandèmia, una circumstància que va suposar "grans pèrdues" econòmiques per a la producció, a la qual s'hi va sumar "molta tristor" dins del propi elenc. "Hi ha nens que, desgraciadament, ja no poden fer la funció perquè els canvia la veu i no poden interpretar a Billy", reconeix l'encarregat d'adaptar el llibret del musical a Barcelona, David Serrano.Max Vilarrosa és un dels cinc actors que encarnen a Billy Elliot al musical i assegura que se sent molt afortunat per poder formar part dels afortunats, ja que en el càsting hi havia "molts nens". Al seu entendre, ha estat una experiència "meravellosa" malgrat que "molt dura". L'encarregat d'adaptar el llibret ha assegurat que tenen moltes expectatives en l'espectacle. "Crec que a la gent li encantarà, el nostre muntatge està a l'altura del que es va fer a Londres", precisa. De la seva banda, Marcos Cámara, coproductor del musical, precisa que la producció ha estat especialment dissenyada per a Barcelona. "Teníem la experiència del musical de fa tres anys, però el muntatge és específic per a aquest teatre i per a aquesta ciutat", ha afegit.

Anar al contingut