Pla detall d'una voluta de bàcul del segle XII feta amb ivori de morsa del Museu de Cluny que des de demà es pot veure al Museu Episcopal de Vi…
Pla detall d'una voluta de bàcul del segle XII feta amb ivori de morsa del Museu de Cluny que des de demà es pot veure al Museu Episcopal de Vic. Imatge del 21 de març de 2019 (Horitzontal).

El Museu Episcopal de Vic estrena una exposició única amb peces de luxe d'art romànic fetes amb ivori

ACN Vic.-El Museu Episcopal de Vic estrena aquest divendres l'exposició 'El luxe dels ivoris romànics'. Es tracta d'una mostra que gira al voltant d'un dels materials més cobejats en la producció d'objectes artístics de luxe al llarg de la història. Un dels comissaris de l'exposició, Marc Sureda, ha explicat que, gràcies a la cessió que n'ha fet el Museu de Cluny de París, serà una ocasió "excepcional" per veure una dotzena peces d'aquest tipus i poder parlar d'art romànic des d'una perspectiva diferent. Tot i que l'ivori d'elefant és el més conegut, a l'exposició també es podran descobrir obres d'art fetes amb ivori de morsa o ossos de balena. Precisament, una de les peces més espectaculars de la mostra és una volta de bàcul del segle XII feta amb ivori de morsa.

Anar al contingut