Pla general de la desinstal·lació i reembalatge de les obres. Imatge publicada el 18 de setember del 2020. (Horitzontal)
Pla general de la desinstal·lació i reembalatge de les obres. Imatge publicada el 18 de setember del 2020. (Horitzontal)

El Museu Episcopal de Vic esdevé el primer museu català en utilitzar supervisors "virtuals" per desmuntar una mostra

ACN Vic.-El desmuntatge de l'exposició 'Nord & Sud. Art medieval de Noruega i Catalunya 1100-1350' del Museu Episcopal de Vic (MEV) s'ha realitzat, de forma pionera a Catalunya, amb supervisors virtuals. A causa de la pandèmia, els treballs de desinstal·lació, reembalatge i retorn de les obres a Noruega, Dinamarca i els Països Baixos, que normalment són supervisats de manera presencial pels responsables de les institucions prestadores, s'ha hagut de realitzar de forma virtual. I és que la covid-19 ha fet difícil el desplaçament dels supervisors escandinaus i holandesos fins a la capital d'Osona.

Els conservadors del Universitetsmuseet de Bergen, el Museum of Cultural History d' Oslo, el Museet Erkebispegården de Trondheim i el Museum Catharijneconvent d'Utrecht han fet la inspecció de l'estat de conservació de les obres en línia. Aquest procés es va iniciar el dimecres i ha acabat aquest divendresAquests supervisors, tècnicament anomenats correus, són qui coneixen a la perfecció les parts més delicades i vulnerables de les obres del seu museu. Certifiquen el seu bon l'estat de conservació i per tant la seva presencialitat tendeix a ser essencial.Una exposició marcada per la pandèmiaUn total de 5.278 persones han visitat l'exposició 'Nord & Sud', convertint-la en la segona exposició més visitada del MEV només per darrere d''Oliba Episcopus'. Tot i que es va inaugurar el 15 de febrer, la pandèmia va obligar a tancar-la. La mostra es va reobrir al 30 de maig i, a causa de la situació, es va optar per perllongar-la fins al 15 de setembre.

Anar al contingut