El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, aquest dimarts (ACN)
El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, aquest dimarts (ACN)
Lleida

El Museu de Lleida creu que no s'ordenarà el trasllat de les obres a Sixena

Segons ha dit el director, Méndez de Vigo no podrà ordenar-ho perquè la sentència del jutjat d'Osca vulnera una resolució administrativa de la Generalitat

RedaccióActualitzat

El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, ha dit aquest dimarts que el document que el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, ha enviat al jutjat d'Osca no ordena el trasllat de les 44 obres de Sixena que són al seu museu.

Ho ha dit després que el ministre anunciés que ha donat curs al compliment de la sentència del jutjat d'Osca que ho ordena, i que el govern d'Aragó reaccionés reclamant que el trasllat es faci el més aviat possible, si cal per la força.

Segons Giralt, en el document Méndez de Vigo es compromet a complir la sentència judicial d'aquest jutjat del 2015, però sense saltar-se les legislacions catalana i espanyola. El director del museu afirma que la sentència vulnera "una resolució administrativa de la Generalitat que emana d'una llei orgànica de l'Estat", cosa que assegura que no pot fer.

 

El mateix que van dir els consellers de Cultura

La conseqüència d'això ha de ser, segons Giralt, que el ministre revisi tota la documentació i respongui que no pot procedir al trasllat de les obres perquè hi ha una resolució vigent que hi és contrària. De moment, l'únic que ha fet el ministre és donar informació al jutge d'Osca:

 "Serà tal com vostè m'ordena, i buscar i assabentar-me de quines són i on són les peces, en quin estat es troben, i quan les podem entregar, exactament el mateix que van dir els nostres consellers de Cultura en el seu dia."

Les institucions lleidatanes recorden que la sentència està recorreguda i demanen prudència al ministre. Ho ha dit Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, que ha assegurat que els tràmits administratius seran llargs.

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha dit que li preocupen les declaracions del ministre. I el president de la Plataforma d'Entitats Culturals Lleidetanes, Xavier Quinquillà, ha qualificat la decisió de Méndez de Vigo d'abús de grans dimensions".

La generalitat no ha executat fins ara la sentència emparant-se en la Llei de Patrimoni catalana, que prohibeix la disgregació de les obres del Museu de Lleida. A més, les obres pertanyen a un consorci format per les institucions lleidatanes, el bisbat i la Generalitat, que també s'oposen al trasllat.

 

ARXIVAT A:
Article 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut