"Jesús cura un cec", una de les obres que s'exposarà a Osca. (Foto: ACN)
"Jesús cura un cec", una de les obres que s'exposarà a Osca. (Foto: ACN)
Lleida

El Museu de Lleida cedeix temporalment dues pintures en litigi per a una exposició a la Vall de Lierp

Els olis anònims "Jesús cura un cec" i "Càstig d'Ananies en presència de Sant Pere" formen part de les 115 peces que els bisbats de Lleida i Barbastre-Montsó es disputen des de fa quinze anys en el litigi per la propietat de l'art sacre.

RedaccióActualitzat
Dues de les obres del Museu de Lleida s'exposen aquest cap de setmana al seu lloc d'origen per primera vegada des que la diòcesi lleidatana les va adquirir a finals del segle XIX. Són els olis anònims "Jesús cura un cec" i "Càstig d'Ananies en presència de Sant Pere", pintats al segle XVIII i originaris de l'església de Sant Esteve d'Egea, localitat que pertany al municipi de la Vall de Lierp. Entre el 23 i el 25 d'agost es podrà veure al poble la mostra Obres de la Vall de Lierp.

Aquests dos olis formen part de les 115 peces que els bisbats de Lleida i Barbastre-Montsó es disputen des de fa quinze anys en el litigi per la propietat de l'art sacre. Per al museu lleidatà, aquest préstec és una oportunitat per establir col·laboracions i fomentar el patrimoni entre territoris.
Anar al contingut