El Museu dels Joguets i els Autòmats de Verdú (Foto: ACN)
Des que va anunciar que tancava, el Museu de Joguets i Autòmats de Verdú ha triplicat el nombre de visitants (Foto: ACN)
Verdú

El Museu de Joguets de Verdú tanca les portes per convertir-se en un espai d'art

En les últimes setmanes, el Museu s'ha omplert d'activitats i visitants cada dia gràcies als diversos tallers infantils, el tió o un concert de la Coral Infantil de Tàrrega.

ACNActualitzat
El Museu de Joguets i Autòmats de Verdú tanca les portes. Vuit anys després de la seva obertura, l'espai es convertirà a partir de la tardor en un museu dedicat a l'art amb un clar enfocament participatiu i familiar.

En les últimes setmanes, el Museu s'ha omplert d'activitats i visitants cada dia gràcies als diversos tallers infantils, el tió o un concert de la Coral Infantil de Tàrrega.

Diumenge passat es va celebrar la Gran Festa dels Joguets i dels Autòmats, que va aplegar més de mil visitants a Verdú, i es va convertir així en el dia rècord de visitants de tota la història de l'equipament cultural.

El Museu fa un punt i seguit i, a partir d'ara, evolucionarà cap a una exposició permanent d'art. En el seu format d'exposició de joguines havia rebut fins a 200.000 persones, que l'han convertit en un dels espai més destacats a nivell internacional per la seva temàtica i pel foment de la participació i la programació d'activitats.

Des que va anunciar que tancava, el Museu de Joguets i Autòmats de Verdú ha triplicat el nombre de visitants. Pel que fa al miler de joguines que s'hi exposaven, algunes es mantindran al museu, i la resta, probablement, se subhastaran. El que sí que es farà serà tornar les donacions fetes durant aquests anys.

El projecte del Museu de Joguets i Autòmats de Verdú es va iniciar l'any 1999 i va obrir portes el 2004. La família Mayoral tenia al cap fer un museu que fos singular i atractiu a la vegada, però que també aportés un valor afegit al territori. Ara, els promotors volen donar un nou sentit a la infraestructura i fer-li un gir. El nou projecte mantindrà la botiga, l'equip i el servei educatiu de l'actual, però serà amb una exposició de peces d'art.
Anar al contingut